Ponta: La nivel naţional, USL are 60% , PDL – 20%

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sondajele de opinie realizate de USL arată că, la nivel naţional, scorul pe care l-ar obţine „candidaţii testaţi” este de 60%, în timp ce PDL ar obţine 20%.

„La nivel naţional, scorul, atât cât pote fi strâns din punct de vedere matematic, este undeva la 60% pentru candidaţii testaţi ai USL, vot politic şi 20% pentru PDL aflat la guvernare”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD a adăugat că bazele de date ale cercetărilor sociologice pot fi puse la dispoziţia celor interesaţi din mass-media sau din societatea civilă, „nu şi celor din PDL”. „Este o cercetare fără precedent în România, ca nivel cantitativ. Este un principiu pe care USL l-a enunţat şi pe care încercăm să-l punem în practică prin deciziile de astăzi de a alege candidaţii USL, ţinând cont de dorinţa alegătorilor şi nu doar de dorinţa partidelor pe care le reprezintă. Suntem suficienţi de realişti ca să ştim că, între sondajele de opinie şi ceea ce se întâmplă la vot poate exista o diferenţă. Nu putem măsura din punct de vedere sociologic frauda pusă în practică de instituţiile statului pentru PDL, cumpărarea de voturi”, a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că, prin evaluarea sociologică, nu se pot măsura nici nehotărâţii, care, odată puşi în faţa unui vot decisiv, se pot orienta către un partid sau altul. „Noi sperăm că vor veni să voteze pentru schimbare, pentru o alternativă la puterea actuală”, a mai spus Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.