Ponta, lansare către Cotroceni în ziua referendumului de demitere a lui Băsescu

Premierul Victor Ponta şi echipa sa au pregătit o nouă mutare electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamnă.

Astfel, anunţarea candidaturii lui Ponta la Preşedinţie, planificată pentru 1 august, a fost devansată pentru marţi, 29 iulie, ziua când se împlinesc doi ani de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Lansarea va avea loc la Craiova.

”Pe 29 iulie, marti, voi cere în cadrul Consiliului Naţional al PSD sprijinul pentru candidatura mea la alegerile prezidentiale. In luna septembrie vom avea nevoie de un Congres, dar marti voi cere sprijinul partidului meu de a candida. Intru in batalie cu ideea de a castiga”, a anunţat premierul Victor Ponta săptămâna trecută într-un interviu.

Dan Şova, purtător de cuvânt al PSD, a explicat într-o postare pe Facebook raţiunile electorale ale acestei alegeri.

„Pe 29 iulie, Victor Ponta și PSD vor propune românilor un altfel de Președinte. Marți, 29 iulie, la Craiova, Victor Ponta își va anunța în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale. 29 iulie are un simbolism aparte, deoarece în această zi se vor împlini doi ani de când 7,4 milioane de români i-au cerut democratic, prin vot, lui Traian Băsescu să părăsească Cotroceniul. Din inima Olteniei, Victor Ponta va lansa o nouă direcție în politica noastră, propunându-le românilor să părăsească calea dezbinării și a urii, întruchipată de Traian Băsescu, și să aleagă în schimb un Președinte care să-i reprezinte cu cinste pe toți, fie că sunt de stânga, de dreapta sau fără vreo orientare sau interes pentru politică. Președintele PSD a ales ziua de 29 iulie pentru a-și prezenta candidatura deoarece această dată marchează doi ani de când românii s-au despărțit în mod oficial de Traian Băsescu. Președintele încă în funcție a ales să sfideze dorința legitimă a 7,4 milioane de oameni și legile țării și a rămas în funcție”, a scris Şova.

„PSD și Victor Ponta își doresc să transmită un semnal către întreaga Românie pe 29 iulie: țara noastră are dreptul la un altfel de Președinte, la un Președinte cu adevărat al tuturor românilor, un Președinte care să respecte cetățenii, legile țării și instituțiile statului”, mai spune Şova.

În opinia purtătorului de cuvânt al PSD, românii vor avea „două opţiuni” la prezidenţiale.

„În toamna lui 2014 se va da o bătălie crucială pentru viitorul României. Noi, românii, avem două opțiuni: alegem să continuăm modelul Băsescu, susținând oameni care au făcut parte din „gașca” sa, dar care s-au despărțit în mod fals de el cu puțin timp înainte de alegeri sau optăm să ne rupem complet de ceea ce a însemnat Traian Băsescu în politică și să sprijinim un Președinte care să reprezinte România cu cinste și demnitate acasă și în străinătate”, a afirmat Şova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.