Ponta, lovit de principii

Preşedintele PSD a fost cuprins de revoltă. Cică partidul riscă să aibă două mesaje. Unul bun şi unul rău. Cel bun, al cârmaciului, adică al său. Şi cel prost, adică al duşmanului de moarte. Cine este acesta – nimeni altul decât fostul său concurent Mircea Geoană.

Într-un fel, Victor Ponta are dreptate. E vorba de o lecţie de pe vremea comuniştilor. Un învins politic trebuie eliminat pentru totdeauna altfel se poate întoarce. Dovadă este şi Adrian Năstase. Aşa că Victor Ponta de prin primăvară a început atacurile. El a vrut un audit al partidului. Nu el a cheltuit banii, ca atare nu plăteşte. Tipul acesta de gândire ţine mai degrabă de asociaţia cercetaşilor. O cheltuială angajată de o instituţie, fie ea şi partid politic, asociaţie sau SRL, este valabilă şi după schimbarea celui cu drept de semnătură. Adică angajează instituţia, nu persoana. Or, ce-a semnat Mircea Geoană rămâne în sarcina PSD, nu a doamnei profesor Costea. Presupun că fostul procuror ştie un asemenea lucru. Dar afirmaţia sa voia mai degrabă să transmită o prostioară. Ca şi cea cu maşinile fără acces în curtea din Bulevardul Kiseleff. Că el nu ţine cont de ce a fost. Că impune reguli noi. Şi că va lucra intens la demolarea lui Mircea Geoană. Or, după această poveste cu deconturile, au mai urmat câteva, cea cu Johannis, înecat în cada lui Vântu, cea cu cumnatul lui Geoană preşedinte la Exim Bank, posesorul unui salariu grosolan, ce trebuie impozitat etc. Constant, Victor Ponta l-a muşcat pe Mircea Geoană de parcă ar fi vrut să-l anunţe că în curând va pune la cale şi excluderea sa.

Personal chiar cred că, în interviul dat, Victor Ponta a lansat operaţiunea de mazilire a lui Mircea Geoană. Băiatul de casă al lui Adrian Năstase şi fostul său tutore şi profesor s-au gândit că a venit vremea mazilirii celui care i-a încurcat în ultimii 4 ani.

Şedinţa de luni de la PSD ne arată un lucru. Că Victor Ponta a rămas tot în clasa mijlocie a politicii iar Adrian Năstase, provocatorul mişcării, încă mai crede în steaua sa luminoasă. Şi nu s-a liniştit. Aşa că încearcă să tragă de pe urma micuţului băiat de mingi din PSD toate foloasele cu putinţă.

La aşa caractere nu ne mai rămâne decât un pariu. Care dintre cei doi va izbuti eliminarea celuilalt. Adrian Năstase sau Victor Ponta?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.