Ponta: Minţile PNL să înţeleagă că lumea crede în USL

Victor Ponta se declară „bucuros” de decizia CC referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, afirmând că i s-a părut „condamnabil” că PNL a atacat-o şi că „minţile PNL” ar trebui să înţeleagă că USL este un proiect comun în care oamenii mai cred.

”Mi s-a părut extrem de regretabil şi de condamnabil faptul că exact colegii liberali, cu care am muncit anul trecut la un Cod al Insolvenţei foarte bun, l-au atacat la Curtea Constituţională numai ca să-l prelungească”, a spus Ponta.

Premierul s-a declara bucuros că magistraţii CCR au respins sesizarea PNL, arătând, totodată, că ”sunt multe firme care intră în insolvenţă ca să facă evaziune fiscală”.

”Sunt foarte bucuros de faptul că s-a respins în unanimitate contestaţia PNL privind Codul Insolvenţei. Acesta a fost lucrat de noi împreună cu colegii liberali anul trecut, ne ajută să combatem evaziunea fiscală. Sunt multe companii care intră în insolvenţă ca să facă evaziune fiscală, să nu-şi plătească debitorii privaţi şi aveam nevoie de noul cod”, a declarat Victor Ponta.

Primul-ministru a adăugat că „proiectul politic USL” trebuie dus până la capăt.

”Sper că minţile PNL înţeleg că am început un proiect politic, USL, în care lumea are încă încredere şi pe care trebuie să îl ducem până la capăt”, a afirmat Ponta.

Miercuri, Curtea Constituţională a decis că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este constituţională, respingând sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor în 15 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.