Ponta nu-şi găseşte cuvintele după anunţul privind tandemul Dragnea-Ghiţă

Premierul Victor Ponta a evitat să comenteze, cât a putut, anunţul făcut de doi lideri ai partidului, Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, care vor să candideze în tandem pentru şefia PSD, în condiţiile în care gestul celor doi contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale.

Cei doi au spus, în zilele care au urmat scandalului provocat de dosarul Hrebenciuc, că va urma un „congres rapid” după alegeri şi că ei vor candida în tandem pentru principalele funcţii din PSD, Sebastian Ghiţă vizând funcţia de preşedinte executiv, iar Liviu Dragnea pe cea de preşedinte al PSD.

Prima reacţie a lui Victor Ponta a venit la 24 de ore după anunţul perechii Dragnea-Ghiţă. Întrebat insistent să comenteze anunţul celor doi, Victor Ponta, aflat într-o vizită electorală la Mediaş, judeţul Sibiu, a declarat: „Haideţi să vorbim de România şi după aceea vorbim de subiectul…”.

La insistenţele jurnaliştilor, Victor Ponta a găsit de cuviinţă să mai spună doar atât: „Deocamdată eu sunt şeful PSD şi o să vă anunţ după aceea”.

Victor Ponta a fost întrebat, joi, în timpul unei vizite în judeţul Mureş, dacă îl va sancţiona pe Dragnea

Liviu Dragnea „s-a sancționat singur”, a spus Ponta. Liviu Dragnea este cel care munceşte cel mai mult în campania electorală a PSD pentru Preşedinţie, a explicat premierul, iar faptul că miercuri s-a vorbit „de altceva”, după declaraţiile pe care acesta le-a făcut pe tema preluării partidului, îl face să creadă că acesta „s-a sancţionat singur”.

„Cred că s-a sancţionat singur, că domnul Dragnea e cel care munceşte cel mai mult în campania electorală şi, în loc să vorbim de campanie, ieri (miercuri – n.r.) am vorbit de altceva”, a spus Ponta.

Membrii PSD care cred că alegerile sunt deja câștigate și discută despre succesorul său în fruntea partidului greșesc, a mai spus Ponta.

„Deocamdată sunt președinte la PSD și noi n-am câștigat încă alegerile. Sigur, suntem favoriți să câștigăm alegerile prezidențiale, însă n-aș vrea ca nimeni dintre colegii mei să facă greșeala să creadă că le-am câștigat deja. Mă uit la domnul Iohannis care zice că le-a câștigat, că-i câștigă DNA-ul alegerile. La fel, mă uit la colegii mei care spun că „gata le-am câștigat doar că e slab Iohannis”. Nu, eu nu cred. Cred că și unii și alții greșesc. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre pielea ursului din pădure și cred că, dincolo de cele două trei—zile în care orgoliile au mai ieșit la suprafață, toată lumea se concentrează la ce avem de făcut în Guvern, în Parlament, aleși locali și după aceea, după 17 (noiembrie-n.r.) discutăm”.

Legat de declarațiile lui Viorel Hrebenciuc conform cărora ținta atacurilor DNA este candidatul PSD la prezidențiale, premierul a negat că ar fi vorba despre așa ceva.

„Nu mă simt o țintă a DNA, a nimănui, cred că toată lumea mă sprijină și mă iubește. (…) Eu am văzut un singur lucru: că ceilalți contracandidați—doamna Udrea, domnul Iohannis și doamna Macovei spun: „E adevărat, noi n-avem nicio idee, nu știm nimic despre România, dar DNA-ul o să distrugă PSD-ul și pe Ponta și o să ajungem președinți”. Eu cred că își fac un calcul greșit, la fel de greșit ca și al colegilor mei care își închipuie că am câștigat alegerile și nu mai avem decât de discutat cine se așează pe scaunul meu”, a precizat Ponta prezent la inaugurarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș.

Gabriela Firea a susținut joi o conferință de presă pe tema traficului internațional de copii în care ar fi fost implicat liderul PNL Klaus Iohannis. Purtătorul de cuvânt al PSD a folosit acest prilej pentru a declara că Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea nu au încălcat decizia luată la Orăştie.

Firea a susţinut că cei doi lideri nu şi-au promovat programe pentru preşedinţia partidului, fiind vorba de simple anunţuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.