Ponta: O nouă cale a mătăsii în secolul 21 nu mai e o utopie, ci un proiect vizionar

Victor Ponta a declarat, joi, la Bucharest Forum 2014, că o nouă cale a mătăsii, acum, în secolul 21, nu mai este o utopie, ci un proiect vizionar.

”O nouă cale a mătăsii în secolul 21, acum, azi, nu mai e o utopie, e un proiect vizionar, la care foarte multe minţi luminate, popoare lucrează şi trebuie să lucreze. Cred că poziţia naturală a României, de poartă a Europei dinspre Orient, de frontieră, aici, frontieră estică a UE şi NATO, e o uriaşă oportunitate pe care putem să o folosim sau să o ratăm, pentru că o cale a mătăsii poate să treacă prin anumite regiuni, zone, ţări sau să le ocolească dacă nu oferă stabilitate, predictibiliatte, deschidere”, a spus Ponta.

El a arătat că preocuparea Guvernului şi a României constă în a fi un actor regional şi un exportator de stabilitate şi securitate în regiune, respectiv de a fi un participant la un proiect aşa cum este cel al noii căi a mătăsii.

”România trebuie fie un participant activ, un promotor al dezvoltării economice şi sociale a noii căi a mătăsii, trebuie să-şi joace rolul de poartă – una din porţi – de intrare în Europa. Trebuie să înţelegem că dezvoltarea economică şi socială reprezintă soluţia pe termen lung pentru crize”, a spus Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.