Ponta: PNL vrea acum republică prezidenţială

Premierul Victor Ponta, a făcut, luni, un nou apel la PNL să nu blocheze procesul de revizuire a Constituţiei, acuzând că liberalii au propus în 2013 republică parlamentară, iar acum ar vrea republică prezidenţială. În opinia lui Ponta, revizuirea se poate face anul acesta.

„Din păcate, în ciuda apelului pe care l-am făcut şi în cadrul discuţiilor de la Cotroceni cu preşedintele României, PNL a decis să blocheze revizuirea Constituţiei, după ce, în 2013, reprezentanţii PNL au propus o republică parlamentară, şi, sigur, am discutat. Acum au propus o republică prezidenţială şi, dacă nu vor mai avea preşedinte, o să propună iar o republică parlamentară şi după aia iarăşi una prezidenţială, adică o chestie de mare neseriozitate, de lipsă de profesionalism şi de bătaie de joc la adresa oamenilor”, a acuzat Ponta, după o ședință a PSD.

Ponta a mai precizat că proiectul de revizuire a Constituţiei a fost întocmit când președinte al Comisiei era Crin Antonescu şi are avizul şi observaţiile CCR, precum şi observaţii ale Comisiei de la Veneţia.

„Acel proiect îl putem trece la vot, nu va limita puterile preşedintelui, nu va da mai multe puteri guvernului, e pur şi simplu o revizuire în puncte importante, care ţin de echilibrul puterilor, de eliminare a blocajelor, de asigurarea drepturilor fundamentale, idei pe care le-am susţinut cu toţii. Revizuirea Constituţiei e un proiect major, e nevoie, au trecut 12 ani de la ultima revizuire a Constituţiei, între timp România a devenit membră a UE, lucrurile s-au schimbat în bine şi sunt probleme care pot fi rezolvate doar prin revizuirea Constituţiei”, a precizat liderul PSD.

Ponta a încercat să-i convingă pe liberali afirmând că şi probleme precum imunitatea pot fi rezolvate tot prin modificarea Constituţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.