Ponta, în secuime: „Sigur vom fi criticați”

Premierul Victor Ponta a fost prezent duminică la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece. Ponta a mers la manifestări împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, transmite Mediafax în pagina electronică.

Întâmpinat cu imnul Ungariei

La începutul manifestării, fanfara din comuna Cozmeni a intonat imnul Ungariei, iar apoi a fost pusă o înregistrare cu imnul de stat al României.

Ponta a salutat audienţa în limba română, dar şi în limba maghiară, spunând ”bună ziua” şi mulţumind pentru invitaţia căreia i-a dat curs, precizând că ştie că va fi criticat.

„Vreau să îi mulţumesc preşedintelui UDMR, domnul Hunor Kelemen, care mi-a făcut invitaţia de a fi azi alături de dumneavoastră. Sigur că vom fi criticaţi amândoi pentru asta, dar e mai bine să fii criticat că faci ceva decât că nu faci”, a spus premierul.

Acesta a mai afirmat că politicienii au datoria morală de a comemora împreună şi evenimentele care i-au despărţit pe români de maghiari, subliniind că trebuie să existe respect reciproc.

„E un prim moment, sper ca de acum încolo, la toate evenimentele importante să înţelegem că putem să fim împreună. Astăzi suntem la comemorarea unei bătălii între secui şi armata ţaristă, cred că avem obligaţia să mergem împreună şi la momente care poate i-au despărţit pe români de maghiari, care încă au lăsat răni după atâta timp. Obligaţia noastră este să închidem acele răni, să ne respectăm şi să înţelegem că împreună suntem mai uniţi”, a spus Victor Ponta.

La final, Ponta a mulţumit în română şi în maghiară preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, precizând că va veni de fiecare dată, dacă va fi invitat.

Tot duminică, Ponta a asistat la Târgu Secuiesc, în judeţul Covasna, la a patra etapă a Campionatului Naţional de Carting, în care este înscris şi fiul său.

Sâmbătă şi duminică a avut loc la Târgu Secuiesc, în judeţul Covasna, etapa a patra a Campionatului Naţional de Carting Viteză pe Circuit, organizat de Federaţia Română de Carting. Ponta a asistat la competiţie, în care a fost înscris şi fiul său, Andrei, legitimat la echipa Real Racing, clasa Mini.

Victor Ponta a declarat jurnaliştilor că este mândru de copilul său, aşa cum sunt toţi părinţii mândri de copiii lor, şi că se bucură că fiul său are o pasiune, subliniind că este important să fie cât mai mulţi copii care să facă sport.

Întrebat dacă are timp şi pentru familie, Ponta a răspuns că întotdeauna îşi găseşte timp pentru aceasta.

Totodată, acesta a menţionat că cei doi copii ai săi, Andrei şi Irina, îl susţin să devină preşedinte, pentru că atunci o să stea mai mult timp cu ei.

„Asta a fost o înţelegere dintre noi. M-au întrebat şi el, şi Irina, din ce funcţie am mai mult timp pentru ei şi atunci ei mă susţin pentru aceea funcţie”, a afirmat Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.