Ponta, propagandă electorală prin comunicate de presă

PSD și PNL se întrec în comunicate de presă ca mijloc de propagandă electorală.

Printre mijloacele de campanie electorală pe care PSD le întrebuințează pentru a-i determina pe români să-l voteze ca președinte al țării pe Victor Ponta, se află și mesajele propagandistice plasate în toate comunicatele de presă ale partidului. Că e declarația de presă a doamnei purtător de cuvânt sau că e o precizare a vreunui membru al social-democraților români, toate au același numitor comun: Votați Ponta-Președinte!

La rândul lor, și peneliștii folosesc, pe post instrument de campanie electorală, comunicatul de presă. Așa, ca pe vremea când PSD și PNL erau una. Una USL!

Redăm comunicatele de presă, așa cum au fost ele preluat de pe site-ul Agenției Naționale de Presă AGERPRES:

Gabriela Firea: Medicii, academicienii, artiștii și specialiștii care îl susțin pe Victor Ponta sunt dovada că acesta va fi președintele care îi unește pe români

Pe zi ce trece, vedem tot mai mulți oameni de marcă din România care își anunță sprijinul pentru Victor Ponta, ca viitor președinte.

Academicieni, mari artiști, medici, sportivi din toată țara afirmă fără echivoc că Victor Ponta este soluția pentru a înceta cu dezbinarea în România și pentru a începe, după 25 de tranziție imperfectă, o adevărată construcție.

Sunt oameni care văd în mod clar că avem nevoie de un președinte care să unească, un președinte care să fie al tuturor românilor și care să ajute, în egală măsură, toate sectoarele societății. Susținerea acestor mari români pentru Victor Ponta vine, de altfel, în mod natural, deoarece premierul a făcut foarte multe pentru categoriile care fuseseră ignorate în trecut — profesori, medici, oameni de cultură, olimpici, artiști, performeri care au promovat imaginea României în lume.

Toți acești oameni de seamă care îl susțin pe Victor Ponta sunt dovada că acesta va fi președintele care îi unește pe români.

Gabriela Firea,

Vicepreședinte PSD

Purtător de cuvânt al PSD

Ioan Mircea Pașcu: Liderii externi, care sprijină candidatura lui Victor Ponta, sunt garanția că România va fi bine reprezentată în Europa și în lume!

În contextul internațional actual, în situația în care acțiunile Rusiei devin tot mai amenințătoare, România are nevoie de un președinte cu o puternică susținere externă.

Țara noastră este o dublă graniță, pentru UE și pentru NATO, și este necesar ca partenerii noștri să aibă încredere că suntem un stat stabil, cu lideri politici responsabili, care își unesc forțele și lasă deoparte scandalurile interne.

Victor Ponta îndeplinește aceste criterii. Se află în relații bune cu toate marile cancelarii europene, este cel pe care vicepreședintele SUA Joe Biden l-a sunat pentru a discuta situația regională și beneficiază de susținerea directă a unor importanți lideri europeni, precum vicecancelarul german Sigmar Gabriel sau Președintele PE, Martin Schulz, precum și a șapte prim-miniștri europeni.

Din punct de vedere al relațiilor externe, în acest moment, Victor Ponta este cel mai bun Președinte pe care îl poate avea România!

Biroul de Presă PSD

La rândul lor, și peneliștii folosesc, pe post instrument de campanie electorală, comunicatul de presă. Așa, ca pe vremea când PSD și PNL erau una. Una USL!

Redăm comunicatele de presă primite la redacție:

Declarație de presă – Prețul pentru a avea o Românie curată

Ne apropiem de sfârșitul uneia dintre cele mai murdare campanii electorale din perioada postrevoluționară. O campanie care, prin lipsa de bună credință venită din partea vectorilor de imagine a Puterii, ne aduce aminte de tristul an 1990. Doar că, de data aceasta, românii nu mai sunt speriați cu revenirea moșierilor, ci cu tăierea din nou (sic!) a pensiilor.

Inutil să spunem că moșierii nu au revenit după înscăunarea tătucului Iliescu, dar în locul lor, precum un nor de lăcuste, s-au așezat temeinic peste țară baronii roșii; aceiași baroni pe care începem să îi găsim în băncile rezervate acuzaților, prin sălile de tribunale.

Pe acești baroni îi sperie o Românie a lucrului bine făcut, căci în această Românie capacitatea lor de a se conecta la resursele bugetului de stat, de a influența ocult contractele încheiate între reprezentanți ai statului și partenerii lor de afaceri și șpagă ar fi drastic diminuată.

Propaganda murdară care încearcă să limiteze succesul candidatului ACL, domnul Klaus Iohannis, se servește de fricile poporului român, dar nu vorbește nimic despre primejdiile reale ce îi amenință pe toți românii: drenarea banului public în favoarea coteriei de partid, cumpărarea electoratului cu banii cuveniți investițiilor, stoparea creșterii economice din cauza lipsei de viziune a celor pe care domnul Ponta îi păstorește la Palatul Victoria.

Mai nou, PSD și acoliții urmăresc să pună cătușe și botniță presei, una dintre puținele instituții ale societății civile care și-a păstrat, cât de cât, independența. Cătușe și botniță pentru a nu mai afla despre legăturile subterane dintre cei care s-au aflat și se află la guvernare și diferite entități economice, legături care au instituit un control politic de tip mafiot asupra bugetului de stat al României.

Este timpul ca un procuror militar cu certificat ORNIS să ne spună dacă SIE a încălcat sau nu legea și Constituția, încadrând ca ofițer acoperit un procuror. Este timpul ca DNA să facă publice lucrările din dosarul EADS, pentru a vedea dacă nu cumva o parte din români sunt gata să pună ștampila în dreptul unui urmărit penal. Este timpul ca românii să nu mai fie mințiți, să nu mai fie amăgiți, să nu mai fie cumpărați cu promisiuni fără acoperire în realitatea economică și financiară. Este timpul ca România să intre în zodia lucrului bine făcut.

Pentru toate lucrurile bune există un preț, iar uneori acesta nu este deloc mic. Dar dacă prețul pentru intrarea României între statele în care legea este lege oricât de dură ar fi ea; dacă prețul pentru ca guvernații să fie respectați de către guvernanții lor; dacă prețul pentru intrarea în normalitate – este căderea de pe soclul lor a falselor statui de oameni politici ai unora dintr cei care pretind că ne guvernează în acest moment, ei bine – prețul să fie plătit iar viitorul european al României să fie asigurat.

Doar votul cetățenilor acordat lui Klaus Iohannis va asigura că acest preț plătit de către noi toți va fi unul corect, iar o Românie a lucrului bine făcut va înseamna o garanție pentru noi și pentru prietenii noștrii din afară că idealul unei Românii în care politicienii au mâinile curate nu este un ideal iluzoriu.

Radu Zlati,

Deputat PNL

Comunicat de presă – Mai tare ca Năstase, Ponta 7 case și 400 de terenuri de sport

Tineretul Naţional Liberal atrage atenţia asupra asemănărilor de mentalitate şi comportament electoral dintre Victor Ponta şi mentorul său Adrian Năstase.

Actualul prim-ministru al României, Victor Ponta, și, totodată, candidat pentru funcția de președinte al României, calcă pe urmele fostului prim-ministru, Adrian Năstase, şi el candidat la preşedinţie în urmă cu 10 ani. Deşi una dintre cele mai importante responsabilități ale unui premier în funcție la finalul anului este realizarea proiecției bugetare pentru anul următor, Victor Ponta a refuzat să-şi exercite atribuţiile de premier, rezumându-se la exercitarea rolului de candidat. Astfel, în contul bugetului pentru anul 2015, candidatul Ponta a anunţat o sumedenie de promisiuni electorale, nesustenabile din punct de vedere economic şi fără a realiza bugetul amintit.

Creșterea pensiilor, salariilor, alocațiilor şi a altor indemnizații anunţată de premierul-candidat a reprezentat şi reprezintă un deziderat al întregii clase politice şi al cetăţenilor deopotrivă. Însă, nu toţi politicienii sunt atât de iresponsabili încât să arunce în stânga și în dreapta promisiuni electorale nesustenabile, într-o perioadă extrem de volatilă din punct de vedere economic.

Miercuri, 29 octombrie a.c., candidatul, Victor Ponta, ne-a arătat că amăgirea electoratului nu este de ajuns, iar pentru a se poziţiona cât mai bine în aceste alegeri apelează din nou la o formă mascată de mituire a primarilor. Astfel, după ce a oferit autobuze şcolare cu dedicaţie, acum promite construirea a 400 de terenuri de fotbal. Toate aceste terenuri urmează a fi realizate sub supravegherea specială a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vremelnic condus de domnul Dragnea Liviu.

Acest proiect reprezintă copia la indigo a promisiunii lui Adrian Năstase, care în urma unui banal pariu cu omul de afaceri Ion Ţiriac, demara construcția a peste 400 de săli de sport, în anul 2004.

Victor Ponta, renumit ca fiind prim-ministrul copy-paste, ne arată care sunt modelele sale de inspiraţie. Ce nu a reuşit să copieze întocmai sunt achiziţiile imobiliare ale fostului său șef de partid. Când vine vorba de colecția de case de locuit și case de vacanță, premierul copy-paste şi-a depăşit mentorul cu una în plus.

Astfel, Victor Ponta deține nu mai puțin de 7 case, mai multe decât Adrian Năstase, care era renumit pentru că în declarațiile acestuia de avere se regăseau 6 imobile.

Declarate sau mai puțin declarate în documentele oficiale conform legilor în vigoare, cele 7 case ale lui Victor Ponta au fost subiectul multor investigații jurnalistice și articole apărute în presă, fără a fi prezentate însă de către însuși candidatul.

Pe această cale, Tineretul Național Liberal îi adresează premierului Victor Ponta următoarea întrebare: Domnule prim-ministru, cu doar câteva zile înaintea primului tur de scrutin, o țară întreagă dorește să afle din ce bani ați reușit să achiziționați cele 7 case și care este povestea achiziției pentru fiecare dintre acestea?

Comunicat de presă – M-am săturat de România șmecheră, respect România normală!

Primul-ministru Victor Ponta ne anunța, la sfârșitul săptămânii trecute, că va fi luni în Camera Deputaţilor și, în calitatea sa de deputat, va şi vota! Este doar obligaţia lui regulamentară! Nu?! Dar, domnul Ponta nu este un simplu prim-ministru, el este un șmecher!

Şmecherul se oprește pe coridor, în faţa sălii de şedinţă, nu intră în sala de şedinţă, nu votează dar face declaraţii de presă! Nu intră în sala de sedinţă pentru a nu vota ridicarea imunităţii unor corupţi, pentru a nu vota vacantarea locului de deputat lăsat de către domnul Viorel Hrebenciuc!

Batjocorind funcţia publică de prim-ministru, ca un șmecher ce este, dă indicaţii justiției cum să soluţioneze dosarul domnului Klaus Iohannis! Ne anunța, în direct, care va fi soluția pe care o vor da judecătorii.

Pe un șmecher nu îl opresc legile acestei ţări, iar morala este un moft! În România șmecheră a lui Viorel, să sabotezi lucrările din Parlamentul României, să amâni la nesfârșit luarea unor hotărâri normale privitoare la corupţie și corupţi este un mod de viață!

Prin tertipuri şi şmecherii, parlamentari ai puterii s-au opus ridicării imunităţii parlamentare a numiţilor Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Ion Diniţă şi Ioan Adam. Prejudiciul arătat de procurori, doar în cele două cazuri de corupţie – Microsoft și Retrocedarea pădurilor – sare de 400 de milioane de euro, şpăgile depăşind și ele câteva zeci de milioane de euro.

Pentru şmecherii PSD şi acoliţii lor aceste sume sunt un mizilic, dar pentru noi, oamenii normali, aceste şpăgi țin de domeniul incredibilului. Şmecherii plâng, vai, pe umărul pensionarilor, al mamelor singure, al cadrelor didactice, al celor cu venituri mici și stau, de fapt, cu mâna adânc înfiptă în bugetul statului de unde fură sute de milioane de euro.

Şmecherul te minte în faţă, pentru el ești doar un ,,fraier” şi îți promite tot ceea ce tu îți dorești! Şmecherul te privește în ochi și îți promite majorarea pensiilor, a indemnizaţiilor, a salariilor, … mărirea a ce vrei tu! Dar are grijă, prim-ministrul șmecher, să ascundă faptul că nu are bani pentru aceste ,,pomeni electorale”. Nu avem nici acum, măcar, un proiect de buget pentru anul 2015, deși legea și responsabilitatea funcţiei obligă. Explicaţia este una simplă: PENTRU CĂ NU INTENŢIONEAZĂ SĂ ÎŞI ŢINĂ PROMISIUNILE, FIIND IMPOSIBIL DE REALIZAT!

Cea mai mare parte dintre noi trăim în România normală, o Românie normală care este proiectul de țară al domnului preşedinte Klaus Iohannis! O Românie normală în care, fie că eşti prim-ministru sau nu, îți respecți obligaţiile, îi respecți pe ceilalți. În România normală merită să fii onest, merită să munceşti, merită să înveţi, să fii solidar şi, astfel, să trăieşti demn.

România normală este o Românie în care statul sprijină, protejează cetăţeanul şi, astfel, îşi realizează scopul pentru care a fost creat. România normală este România în care educația și sănătatea înseamnă totul. România normală este o Românie în care cetăţeanul este (în mod conştient) partener al statului. În România normală, legea şi morala primesc din nou sens, călăuzindu-ne spre o viaţă trăită în demnitate.

Justiţia își îndeplineşte rolul, îi face să plătească pe cei care sunt vinovați și ne protejează pe noi, cei oneşti. În România normală, nu ,,se taie” pensii, acestea sunt garantate de către stat. Veniturile și averile cinstit obţinute sunt garantate. În România normală, cetăţeanul nu este umilit cu pomeni electorale!

În România normală, cetăţeanul este încurajat să aprecieze lucrul bine făcut și este lăsat să câștige pentru bunăstarea sa și a familiei sale. România normală este o Românie performantă, o ţară în care resursa umană se educă şi se dezvoltă, iar resursele naturale sunt exploatate inteligent, în folosul nostru, al locuitorilor acestor meleaguri.

România nu are nevoie de revoluţii sau reforme radicale, nu are nevoie de oameni providenţiali şi de soluţii savante. România are nevoie de oameni normali care au şi calități de lider.

Președintele Klaus Iohannis este liderul de care avem nevoie. Se manifestă ca un adevărat lider, este educat, este echilibrat şi onest. Klaus Iohannis se manifestă cu liniştea şi siguranţa omului onest, liniştea şi siguranţa omului care exprimă cinstit ceea ce crede. Minciuna nu îl face să consume timp şi energie pentru a o ascunde, pentru că el nu minte. Klaus Iohannis ne promite să respecte Constituţia și legile țării – pentru ca instituţiile statului să funcționeze.

Klaus Iohannis ne promite că Justiţia va fi lăsată să își îndeplinească rolul, protejându-ne pe noi, cei cinstiți. Klaus Iohannis ne propune ca educaţia națională să fie o prioritate absolută, la fel și sănătatea. Ne propune o reducere a fiscalităţii, încurajarea muncii și a iniţiativei private. Klaus Iohannis ne propune o Românie a lucrului bine făcut. Klaus Iohannis ne propune o Românie europeană, un partener respectat în Europa și în NATO, o Românie care va negocia mai hotărât pentru binele cetăţenilor săi.

Să îl votăm pe Klaus Iohannis, pentru a ne da şansa ca România normală să reînvie!

Comunicat de presă – Perdelele forestiere – promisiune neîndeplinită a premierului Victor Ponta!

Evenimentele meteorologice de la sfârşitul săptămânii trecute ar fi trebuit să constituie un semnal de alarmă, o atenţionare în al doisprezecelea ceas pentru Guvernul Ponta! Iarna se apropie cu paşi repezi şi ne vom afla în situaţia de a ne confrunta cu viscole şi zăpezi abundente, cu drumuri blocate, localităţi izolate şi cu imposibilitatea de a apăra populaţia împotriva efectelor fenomenelor extreme.

Guvernul Ponta avea obligaţia să realizeze perdelele forestiere încă din primăvara acestui an, dispunând de cadrul legislativ şi fondurile necesare.

Considerăm că premierul Ponta nu are nicio scuză pentru abandonarea realizării perdelelor forestiere cu rol de protecţie a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, ci vedem doar indiferenţa faţă de adevăratele nevoi ale comunităţilor.

Legislaţia şi documentaţiile tehnice necesare demarării- Programului naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale (care urma a fi derulat pe o perioadă de 5 ani, pe o lungime totală de aproximativ 1700 km, din care, în anul 2014, se preconizau a fi demarate lucrări pe aproximativ 870 km) au fost reactualizate de Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, iar ca ministru delegat am lăsat în bugetul departamentului 30 milioane lei, ce erau prevăzuţi pentru împăduriri, în scopul realizării de perdele forestiere. Chiar în primăvara anului 2014, trebuiau să înceapă aceste lucrări de-a lungul autostrăzii A2.

După ce PNL a fost dat afară de la guvernare, în calitate de deputat am adresat doamnei ministru Doina Pană, interpelarea înregistrată cu nr.136B/2014, întrebând-o care sunt cauzele întârzierii realizării perdelelor forestiere şi cum s-au cheltuit banii alocaţi pentru acestea. Răspunsul primit a confirmat amânarea derulării lucrărilor pentru toamna anului 2014. Suntem însă la sfârşitul lunii octombrie şi aflăm că au existat şedinţe ale unui grup de lucru care se ocupă de implementarea procedurilor pentru realizarea perdelelor forestiere de protecţie împotriva înzăpezirii autostrăzilor A1 şi A2, dar că în acest an nu au fost alocate fonduri pentru înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie.

Concluzia este că în această toamnă nu se va realiza nici un metru de perdele forestiere. Considerăm că existenţa perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţie este un imperativ, vizează în mod direct interesul public, prin importanţa lor în asigurarea siguranţei oamenilor, a animalelor şi a bunurilor lor materiale.

Vă solicităm, domnule prim-ministru, să ne spuneţi cine sunt responsabilii pentru această lipsă de acţiune într-o situaţie ce vizează interesul populaţiei şi de ce nu sunt ei sancţionaţi!

Lucia Ana Varga

Deputat PNL

Comunicat de presă – ŢĂRĂNIŞTII DIN DIASPORA VOTEAZĂ KLAUS IOHANNIS

ACL Diaspora are plăcerea să anunţe că mai multe cluburi ţărăniste de peste graniţe şi-au manifestat susţinerea faţă de candidatul Klaus Iohannis şi s-au alăturat campaniei electorale ale primarului municipiului Sibiu pentru Preşedinţia României.

În urma mesajului transmis prin proiectul prezidenţial România Lucrului Bine Făcut, România Normală, Klaus Iohannis a reuşit să convingă ţărăniştii din diaspora că este singurul candidat cu un proiect serios de ţară şi singurul care poate aşeza România pe drumul dezvoltării sustenabile şi al bunăstării de durată.

Astfel, cluburile ţărăniste din Italia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii şi-au manifestat susţinerea pentru candidatul ACL la Preşedinţia României.

Pe această cale ACL Diaspora, doreşte să le mulţumească public ţărăniştilor care au avut curajul să rupă barierele proiectului politic perdant în care acest mare partid istoric a fost atras.

Sperăm ca, astfel, să punem bazele unei colaborări care să nu se rezume la o simplă colaborare electorală ci să se concretizeze într-un proiect pe termen lung pentru dreapta românească, prin reprezentanţi legitimi şi aleşi statutar, a declarat Victor Ionescu, copreşedinte al ACL Diaspora.

BIROUL DE PRESĂ AL ACL DIASPORA

Comunicat de presă – Apel către oamenii de cultură

În anul 2007, întreaga Europă s-a aflat cu ochii aţintiţi spre România pentru a vedea cum gestionează municipiul Sibiu onoranta poziţie de capitală culturală europeană. Printre cei care au pus umărul la organizarea şi buna desfăşurare a evenimentelor din 2007, s-a aflat şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a dat dovadă că este nu doar un bun administrator de municipiu ci şi un om care iubeşte şi promovează cultura.

Acum, Klaus Iohannis care din anul 2000 se află în slujba sibienilor, candidează la Preşedinţie pentru a se pune în slujba tuturor românilor. Un preşedinte de ţară, nu asfaltează, nu construieşte drumuri şi podeţe, nu face săli de sport şi stadioane comunale, nu măreşte pensii – aşa cum sună promisiunile mincinoase ale altor candidaţi. În schimb, un preşedinte de ţară, şi Klaus Iohannis şi-a dat examenul în domeniu în 2007, poate fi un catalizator al mişcării culturale, un promotor al valorilor culturale atât în ţară cât şi în străinătate. Pentru cetăţenii români este important să aleagă pe cel mai bun dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al României, un om corect, puternic, cu un proiect viabil , un preşedinte care ţine unite forţele politice româneşti şi care face lobby pentru ţară. România are nevoie de oameni care să dovedească fapte mari, şi nu vorbe multe. Klaus Iohannis este singurul dintre candidaţi care are atributele unui preşedinte democratic, putând cu succes să îndeplinească rolul de negociator între partidele politice. Din funcţia de preşedinte al României va avea succes în relaţiile externe, bucurându-se de respectul multor politicieni europeni. Astfel, Preşedintele României nu va mai sta în „ultima bancă” la întrunirile şefilor de state europene, iar Klaus Iohannis va situa România acolo unde îi este locul în Comunitatea Europeană.

De aceea lansez o chemare către toţi oamenii de cultură din România să vină şi să voteze un om care nu-i va dezamăgi. Să vină şi să voteze un altfel de preşedinte decât a avut parte România până în prezent.

Pe 2 şi 16 noiembrie, România va fi din nou în centrul atenţiei. O foarte mare parte dintre liderii europeni aşteaptă un reviriment pe scena politică românească. Aşteaptă ca la Bucureşti să ajungă preşedinte un adevărat european, un om al faptelor, aşa cum este Klaus Iohannis.

Nu ca politician, ci ca artist plastic cu vechime în domeniu, vă îndemn pe toți cei care faceți parte din marea familie a lumii culturale, să punem cu toţi umărul şi să îndeplinim aşteptările Europei. Să demonstrăm României şi Europei că oamenii de cultură au un cuvânt şi că acest cuvânt are greutate atunci când este vorba de treburile ţării.

Deputat PNL de Sibiu, Ioan Tămâian

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.