Ponta: PSD va organiza proteste şi le va sprijini pe cele organizate, dar nu va incita la violenţe

PSD va organiza proteste şi va sprijini manifestările de protest organizate de pensionari, agricultori şi sindicalişti, dar nu va incita la violenţă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele partidului, Victor Ponta.

Ponta a afirmat că este nevoie de astfel de manifestări pentru că actuala conducere a ţării, reprezentată de Traian Băsescu şi Emil Boc, „nu este receptivă decât la proteste”.

„Prin membrii noştri, prin militanţii noştri, îi vom sprijini pe cei care protestează pentru că au dreptate. Nici un membru PSD, nici un lider PSD nu va incita la degenerarea protestelor în violenţe. Democraţia înseamnă dreptul de a protesta. Sunt hotărât să sprijinim protestele, vom organiza şi noi proteste, vom participa la ele. Vom fi solidari cu pensionarii, agricultorii şi sindicaliştii, dar nu vom incita la violenţă. Cred că conducerea Băsescu – Boc nu este receptivă decât la proteste”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, numai un „dictator latino-american” poate crede că un protest este un pericol la adresa ţării, iar afirmaţiile şefului statului seamănă cu cele făcute de Nicolae Ceauşescu, privind implicarea „agenturilor străine” în Revoluţie.

„Numai Băsescu şi un dictator latino-american cred că orice protest este o ameninţare la adresa României. Ameninţările lui Băsescu seamănă cu ceea ce spunea Ceauşescu cu agenturile străine care i-au scos pe oameni din case”, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că social democraţii vor să demonstreze prin organizarea de proteste şi că nu se tem de ameninţările lui Traian Băsescu.

„Preşedintele încearcă să ne ameninţe şi să ne intimideze. Nu am considerat, până joi, că PSD trebuie să se implice în greve şi manifestaţii, dar după ce preşedintele ne-a ameninţat direct, cred că este necesar să ne apucăm de manifestări şi proteste, dar fără violenţă. Îi vom sprijini pe agricultori şi pe pensionari şi sindicalişti, pe faţă, facem ceea ce un partid de stânga trebuie să facă. Suntem total împotriva manifestărilor violente, dar total pentru proteste, greve, manifestări, care să îi arate preşedintelui că nu ne temem de ameninţările sale, că regimul său autoritar nu poate să aducă teama şi frica împotriva tuturor”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că transmite un avertisment public celor care au chemat liderii sindicali la ordine şi care au introdus „într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă” să renunţe la acest joc, pentru că este unul periculos.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.