Ponta pune condiții ziariștilor care vor să-i pună întrebări

Premierul Victor Ponta a cerut luni unui grup de jurnalişti aflați la Parlament, înainte ca aceştia să îi adreseze vreo întrebare, să îi prezinte un bon fiscal dacă își doresc ca el să le răspundă la întrebări.

„Să arătaţi un bon fiscal dacă vreţi să vă răspund la întrebări!”, a spus Ponta, după care a reluat ideea că el răspunde doar celor care îşi plătesc taxele şi a intrat în biroul preşedintelui Senatului.

Efectele cazului Șova

Victor Ponta a anunțat anterior pe Facebook că nu va mai răspunde la întrebările jurnaliștilor care fac parte din companii care „fac evaziune fiscală”. Anunțul premierului venea după ce a susţinut că nu înţelege întrebarea unui jurnalist care l-a chestionat pe seama cazului Dan Șova.

Întrebat dacă senatorii PSD care au votat împotriva arestării lui Şova vor fi sancţionaţi pe linie de partid având în vedere că există o decizie a Biroului Permanent Naţional ca toate astfel de cereri formulate de către procurori trebuie avizate favorabil, Ponta a răspuns că nu doreşte să comenteze acest lucru, susţinând că nu înţelege întrebarea.

„Până nu înţeleg întrebarea, nu doresc să vă comentez”, a spus Ponta.

După ce „n-a înțeles întrebarea”, Victor Ponta a scris pe Facebook:

„Ca șef al Guvernului însă, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie să dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuțiile sociale ale salariaților (uneori nici salariile!) și fac concurență neloială celor cinstiți și corecți. Și primul gest normal e să nu răspund în niciun fel întrebărilor acestora!
Dacă patronii și managerii lor se hotărăsc să intre în legalitate și normalitate înseamnă că scopul a fost atins. Altfel nu aș face decât să încurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se află chiar ei în culpă)”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.