Ponta, reclamat la Parchetul General pentru fals în declarații

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a anunțat joi că a luat decizia de a sesiza Parchetul General în cazul premierului Victor Ponta, pentru fals în declarații.

„Am luat decizia de a sesiza Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție privitor la comiterea infracțiunii de fals în declarații de către Victor Ponta cu ocazia completării declarației de avere în mod mincinos. Victor Ponta este, împreună cu familia sa, proprietar a șapte case și a multor alte proprietăți care nu sunt scrise în declarația de avere în integralitatea lor iar omiterea includerii timp de patru ani în declarația de avere a întregii averi deținute de Victor Ponta împreună cu familia sa constituie infracțiunea de fals în declarații, care este prevăzută în Codul penal, articolul 292”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat că a luat decizia de a sesiza Parchetul General deoarece nu a primit niciun răspuns din partea ANI, unde în urmă cu două săptămâni a depus o sesizare în acest caz.

Cotidianul.ro demonstra recent că declaraţia de avere depusă de Victor Ponta, în calitate de candidat la Preşedinţie la Biroul Electoral Central, dar şi ultima declaraţie de avere depusă la secretariatul general al Guvernului în calitate de prim-ministru, precum şi cele de pe site-ul Camerei Deputaţilor, nu respectă legislaţia României în domeniu. Concret, declaraţiile de avere ale lui Victor Ponta NU CONŢIN şi drepturile/pasivele soţiei sale, Daciana Sârbu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.