Ponta spune când „își dorește” România să intre în zona euro

Premierul Victor Ponta a precizat că România vrea să intre în zona euro în a doua parte a anului 2019 și că este nevoie de un consens politic pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

„România își dorește să intre în zona euro în a doua parte a anului 2019. Este un moment simbolic pentru că tot atunci România va avea președinția UE. Dar avem câțiva pași esențiali pe care trebuie să-i facem pentru a atinge acest obiectiv. În primul rând, avem nevoie de un consens politic de care sa ne ținem până în 2019. În al doilea rând, de implicarea în acest proiect a reprezentanților lumii economice: patronate, IMM-uri și sindicate. Oamenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele și dezavantajele”, a scris Ponta, vineri, pe contul său de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Victor Ponta, și pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre procesul aderării României la zona euro.

„Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul Președinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetățenilor. Discuțiile purtate de Președintele României cu Prim-ministrul României și cu Guvernatorul Băncii Naționale a României au avut în vedere să identifice principalele etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergență 2015-2018”, se arăta într-un comunicat al Președinției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.