Ponta și Băsescu au căzut de acord în cazul lui Vâlcov

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Bună seara România”, de la B1 TV, că a solicitat Președinției ca joi, între orele 09:00 și 12:00 să fie organizată ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat al Bugetului. Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicită reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Vâlcov joi dimineaţă, între orele 9:00 şi 12:00.

”Nu am nicio cunoștință despre fapte penale care să îl împiedice (n.r. pe Vâlcov) să își exercite mandatul. Nu am discutat cu președintele, nu știu ce informații are. Nu previzionez cine urmează să aibă dosare penale”, a spus Ponta, făcând referire la declarațiile președintelui, care a afirmat că a primit informații despre Darius Vâlcov ce pe timpul mandatului ar putea ajunge să aibă probleme penale.

”Faptul că am transmis în scris propunerea și rugămintea de a organiza ceremonia mâine (joi – nr.), între orele 09:00 și 12:00, când vrea președintele o să particip, dacă l-am desemnat pe Oprea, îmi asum toți membrii Guvernului legal și în scris. Am avut o întâlnire extrem de importantă cu doamna Ashton. O discuție cu cel mai înalt reprezentant al UE a fost mai importantă”, a precizat Ponta.

”Am transmis solicitatrea ca mâine, până plec în Turcia, să organizeze această ceremonie”, a încheiat primul ministru.

UPDATE Băsescu este de acord cu solicitarea lui Ponta. Administraţia Prezidenţială a transmis miercuri seară că învestitură ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov va avea loc, joi, de la ora 11.00.

Preşedintele Traian Băsescu a amânat miercuri ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, motivând că nu poate organiza ceremonia în lipsa premierului.

„Nu se va desfăşura această ceremonie decât în prezenţa primului-ministru, chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui. S-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei, care cere să fie respectată chiar şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui”, a declarat, miercuri seara.

Ulterior, Ponta a declarat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri importante, dar dacă lui Băsescu îi e „drag” de el, va merge la „studioul de cinematografie Cotroceni” şi va solicita altă dată pentru învestire.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.