Ponta și Băsescu se bat pe praful de pe toba mov

Nici n-a apucat instanța să semneze certificatul de deces al UNPR-ului, că Victor Ponta și Traian Băsescu și-au suflecat mânecile și s-au pus să jumulească ce a mai rămas din partidul lui Gabriel Oprea și Neculai Onțanu. Infrastructura pe care partidul „pentru progresul României“ o are în țară este foarte tentantă pentru Pro România lui Victor Ponta, cât și pentru Traian Băsescu.

Dacă pentru fostul premier ce a mai rămas din UNPR este încă o cărămidă pentru temelia partidului său, în cazul fostului șef al statului este vorba de un orgoliu personal. Și asta, mai ales că cei care au refuzat PMP, o parte din primarii UNPR și consilierii locali s-au săturat, deja, să fie folosiți de cei de la PSD și să nu primească nimic în schimb atunci când vine vorba și de interesele lor. În timp ce unii dintre aleșii UNPR s-au refugiat de-a dreptul la PSD, alții stau la pândă și așteaptă să vadă ce figură va face Ponta sau Gabriel Oprea, ori și-au luat inima în dinți, s-au aliat cu alți transfugi politici și și-au încropit propriile formațiuni politice.

Oprea îl „instrumentează“ pe Ponta

Fostul vicepremier Gabriel Oprea dă semne din ce în ce mai clare că vrea să se întoarcă în politică. Și cum UNPR a fost creația sa și a fostului primar al sectorului 2 Neculai Onțanu, Oprea a reluat relațiile cu foștii săi colegi. Ba mai mult, îi încurajează pe aceștia să rămână pe poziții, mai ales în varianta în care s-ar strânge lațul în jurul lui Traian Băsescu și al lui Liviu Dragnea și aceștia ar ajunge, în sfârșit, în ghearele justiției. Noua direcție a UNPR este de-a dreptul idealistă, având în vedere că procesul de fuziune cu PMP, aflat pe rolul Curții de Apel, este suspendat de câteva luni și doar instanța poate decide dacă fuziunea va continua sau dacă cele două partide vor merge pe căi diferite. Fostul senator Marian Vasiliev a fost cel care a blocat în instanță fuziunea cu PMP și tot el susține acum că trebuie să repună pe rol cererea de judecare a fuziunii. În opinia celor din Comitetul Național Executiv al UNPR, reunit la Borșa, partidul va continua ca proiect politic de sine stătător. Secretarul general al UNPR, fostul senator Nuțu Fonta, le-a trasat colegilor săi de partid ca sarcină principală să se apuce să facă inventarul tuturor oamenilor rămași în organizațiile din țară. După această primă etapă, se urmărește revitalizarea organizațiilor județene, astfel încât Băsescu și Ponta să fie ținuți la distanță cât mai mare de activul lor de partid.

România Modernă și Demnă, încă un refugiu pentru traseiști

Un nou partid a apărut pe scena politică. Formațiune a „răsărit“ la Constanța, nu din spuma mării, precum Afrodita, ci din zona liberală. Un fost consilier județean liberal, Remus Cristy Baisan, a lansat proiectul România Modernă și Demnă. Noua structură nu vine cu desuetele carnete de partid, ci revoluționează de-a dreptul politica românească cu o idee inedită. „Demnii moderni“ se folosesc doar de niște coduri de utilizator care le-au fost alocate. „O vom face în «anonimat», dar cu multă seriozitate. O vom face în «anonimat», dar cu multă responsabilitate. Vom fi din ce în ce mai mulţi «anonimi» entuziaşti, care ne vom dedica celui mai modern proiect politic din România de după Decembrie 1989. Un proiect care îşi propune să trimită acolo unde le este locul pe toţi politicienii care în ultimii 27 de ani ne-au furat ţara şi demnitatea. România trebuie să redevină o ţară modernă cu un popor demn!“, așa își definește Baisan propria creație politică și interesele acesteia. Fostul liberal și-a pus în cap să-și extindă bruma de influență care i-a mai rămas prin intermediul anonimilor care trebuie să aibă doar „o recomandare din partea cuiva de încredere“. „Proiectul garantează anonimatul, cei care vor hotărî să iasă din anonimat și să fie militanți la vedere o pot face și vor avea opțiunea să comunice în numele acestui partid. Până în decembrie 2017, trebuie să avem toate organizațiile pornite la nivel de județ și, ca obiectiv pe termen mediu, să avem un membership, activ de partid, mai mare decât PSD sau PNL“, își devoalează „strategia“ Remus Cristy Baisan.

Partidul Violet – Democraţie Directă!

O altă formaţiune care ameninţă serios supremaţia PSD este Partidul Violet – Democraţie Directă (PV-DD). Deși sună mai mult ca o nouă grozăvie pornită de la flacăra violet și legenda sa absurdă lăsată de aceasta în politica dâmbovițeană, se pare că noul partid, tot anonim, ca și cel de la Constanța, încearcă să-l resusciteze pe Dan Diaconescu și notorietatea sa de dinainte să intre în pușcărie. „PV-DD dovedeşte prin programul său că actualele impozite şi taxe sufocă economia şi că singura salvare este nu Nicuşor Dan sau PNL, nici PSD, nici PMP, ci doar anularea actualelor taxe şi impozite şi introducerea unui singur impozit pe venit“, este singura mențiune din programul pretins politic al formațiunii consacrate pasiunii unui necunoscut pentru tonurile de mov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Laur Emre 89 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.