„Ponta și Băsescu se comportă exact ca niște fanarioți”

„De 14 ani, România în loc să evolueze, face pași înapoi. În plan extern, reculul este evident. Lideri slabi, precum Traian Băsescu și Victor Ponta supraviețuiesc pentru că nu iau nicio decizie fără aprobare de la „Înalta Poartă”. Primul s-a menținut în funcție numai în urma intervențiilor incorecte ale unor oficiali ai CE și cu sprijinul unor ambasade interesate. Al doilea și-a cedat total prerogativele economice FMI, indiferent dacă punerea în aplicare a unor soluții venite dinspre acest organism nu sunt potrivite pentru specificul României și sunt contrare interesului cetățeanului român. Cei doi nu înțeleg că sunt aleșii unui popor demn și că trebuie să conducă România cu demnitate, nu stând ca niște fanarioți, așteptând soluții din afara României.

În plan intern, Victor Ponta și Traian Băsescu, doi lideri cu coloana vertebrală fracturată, se comportă exact ca niște fanarioți care și-au cumpărat funcțiile. Au revenit la regimul baronilor — roșii ai PSD, portocalii ai PDL (unii trecuți la PMP) pe care îi încurajează în feudizarea economică, politică și electorală a țării, se ceartă ca niște chivuțe amenințându-se reciproc cu pușcăria, în timp ce populația sărăcește, este batjocorită și furată. Adică exact ca în perioada de tristă amintire a domniilor fanariote”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.