Ponta: Sunt îngrijorat pentru PSD

Simplul cetățean Victor Ponta, cum se autodefinește mai nou fostul premier, afirmă pe Facebook referindu-se la posibila fuziune PNL- UNPR, că „se bucură răutăcios” pentru PNL, „îi pare rău” pentru UNPR, „e îngrijorat” pentru PSD și „e bucuros” pentru ALDE.

„Politica românească rămâne extrem de ciudată, irațională și greu de explicat pentru oameni! Eu nu reușesc să înțeleg de ce și cui folosește „căsătoria” între PNL și UNPR. Cel mult face bine mișcărilor anti-sistem care primesc un nou argument contra tuturor partidelor și tuturor politicienilor – și va crește neîncrederea generală în sistemul actual!

Dar, ca simplu cetățean (din moment ce nu am nicio funcție politică sau publică și nici sprijin politic pentru vreuna în viitor) pot să spun următoarele:
1. Mă bucur (răutăcios) pentru PNL – un partid în disoluție din cauza unei conduceri sinucigașe, fără cuvânt, principii, ideologie sau viziune. Unirea cu UNPR (partid de stânga, având culoarea roșie și lideri foști pesediști) va mări scârba și dezamăgirea electoratului propriu și va consolida dezastrul electoral care se prefigurează în toamnă. Aducerea și lui Geoană în combinație este bomboana pe colivă – își merită soarta!
2. Îmi pare rău pentru UNPR – au fost aliați serioși și de încredere în guvernarea 2012-2015. Au construit un partid de la zero și au mulți oameni valoroși. Au supraviețuit ca identitate într-un USL câștigător și acum vor dispărea rapid într-un PNL pierzător.
3. Sunt îngrijorat pentru PSD – întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fii cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de „vătaf județean” este transmisă către parteneri).
4. Sunt bucuros pentru ALDE – arătând consecvență și răbdare, dar și profitând de greșelile catastrofale ale celorlați devine din ce în ce mai mult un actor indispensabil atât pentru electoratul liberal (dezamăgit de PNL) cât și pentru PSD (care nu mai are alt aliat compatibil și credibil în afară de ALDE)! Ce bine se văd acum lucrurile de pe margine! ???”, a scris Ponta luni pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.