Ponta: Turcia, principalul partener economic al României în UE

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în contextul vizitei la București a președintelui turc, Recep Tayyip-Erdogan, că Turcia este principalul partener economic al României în Uniunea Europeană și că cele două țări sunt la un nivel aparte privind colaborarea strategică și politică.

„Vreau să spun că relațiile între cele două țări sunt într-un moment cu totul și cu totul deosebit, un moment special în care colaborarea strategică și politică sunt la un nivel pe care niciodată nu l-am avut. O să mă refer în mod special la relațiile economice dintre cele două țări și mulțumesc tuturor investitorilor din Turcia care au avut și au încredere în România și care sprijină dezvoltarea economică a țării noastre. Vreau să le mulțumesc tuturor. Cred că relațiile între cele două camere de comerț și industrie sunt și reflectă prietenia, interesul și sprijinul pe care doresc să îl acord. Turcia e principalul partener economic al României în UE și pentru dezvoltarea economică a României, dezvoltarea economică e esențială. Sunt convins că prin proiectele pe care le-am început cu cel care atunci era premier al Turciei și azi este președintele poporului, proiectele comune în zona energiei, a infrastructurii, putem să aducem un câștig real pentru ambele țări și pentru popoarele noastre”, a declarat Ponta, citat de B1 TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.