Ponta: Va fi o ședință importantă a Comitetului Executiv Național al PSD

Pesediștii se întâlnesc joi în ședință, prima după eșecul în alegerile prezidențiale.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD a început la orele prânzului, la sediul central al partidului.

Înainte de ședință, președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că va fi o reuniune importantă, fără să dea însă alte detalii legate de agenda acesteia.

„Va fi o ședință importantă. La final, o să vă spunem ce am decis”, a spus Ponta.

Potrivit unor surse din partid, Mircea Geoană, Dan Șova, Marian Vanghelie și Robert Negoiță ar urma să fie propuși pentru excluderea din PSD.

Atât Vanghelie cât și Șova au cerut demiterea lui Liviu Dragnea, președintele de campanie al lui Victor Ponta.

Şova s-a arătat sceptic joi în ceea ce priveşte excluderea sa: ”Nu cred că voi fi exclus. Congresul trebuie să fie undeva în martie, spre primăvară. Nu văd motivul pentru care mi-ar propune careva excluderea. Poate că am dat prea repede declarațiile, dar nu cred că au făcut rău partidului”, a declarat Şova.

Nici Vanghelie nu crede în excludere

„Nu cred în aceste liste cu excluderi. Pot fi persoane supărate, dar lucrurile trebuie analizate serios. Chiar dacă nu îmi place de cineva, nu trebuie să îl exclud”, a spus Vanghelie.

Întrebat cum comentează faptul că a fost chemat la ședință prin SMS, Vanghelie a spus: „Fiind o persoană care nu sunt cunoscută, numele meu e foarte complicat – Vanghelie -, am fost lăsat la urmă”.

Chestionat cu privire la oportunitatea ca Liviu Dragnea să se grăbească cu demisia, Vanghelie a spus că „trebuie să își facă analiza singur”. „Eu sunt foarte degajat”, a conchis edilul.

Robert Negoiţă a declarat la rândul său, joi, înainte de şedinţa CEx al PSD, întrebat în legătură cu faptul că ar putea fi exclus din partid, că nu discută ipoteze şi că delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme, ”de pe vremea de tristă amintire”.

Mircea Geoană a spus la rândul său, joi, înainte de ședință, că este convins că va fi ”o discuţie lucidă şi calmă”.

”Sunt convins că va fi o discuţie lucidă, calmă, responsabilă şi nu este prima dată când trecem prin momente delicate. Sunt convins că în cele din urmă interesul comun al guvernării noastre şi un răspuns pe care suntem datori să îl dăm societăţii româneşti, va ieşi la iveală”, a apreciat Geoană.

El a a precizat că înţelege interesul deosebit pentru această reuniune a PSD-ului şi ”creşterea mizei pentru această întâlnire”.

”Pot să vă asigur, din experienţa mea mai veche cu astfel de momente, că partidul nostru are resurse de înţelepciune şi de luciditate pentru a găsi răspunsurile cele mai adecvate, pentru a merge mai departe”, a mai afirmat Geoană.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan a declarat, joi, întrebat despre o posibilă remaniere guvernamentală, că premierul Victor Ponta ar trebui să renunţe ”la cei care nu au fost performanţi”.

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a spus la rândul său, că partidul ar trebui să continue cu Victor Ponta în funcţia de preşedinte al formaţiunii şi de premier, el menţionând că ar trebui excluşi din PSD cei care ”se comportă” împotriva partidului.

După 16 noiembrie au fost voci din partid care au cerut ieşirea de la guvernare şi s-au căutat vinovaţi pentru eşecul de la prezidenţiale, primul indicat fiind Liviu Dragnea. Victor Ponta nu a dat semne că s-ar gândi la demisie şi a anunţat o remaniere a guvernul după 10 decembrie, când în executiv vor fi aduşi membri din PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.