Ponta, vândut alegătorilor în icoane cu Arsenie Boca

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu acuză că oamenii PSD distribuie icoane cu părintele Arsenie Boca, pe spatele cărora se regăsesc numele PSD și al lui Victor Ponta, candidat la prezidențiale.

„Am în mână portretul sfântului părinte Arsenie Boca, o figură dragă românilor, o figură către care se îndeamnă zilnic rugăciunile şi evlavia tuturor credincioşilor români. Motivul pentru care v-o arăt într-o conferinţă de presă în campanie electorală este acesta, pe spatele fotografiei este postat numele lui Victor Ponta şi al PSD. Acest gest de a folosi imaginea unui sfânt în campanie electorală pentru Victor Ponta, un personaj politic care încalcă toate cele sfinte în fiecare zi, înseamnă depăşirea oricărei limite de decenţă şi de bun simţ, de respect faţă de români, de către candidatul Victor Ponta”, a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă, prezentând icoana cu Arsenie Boca.

Predoiu a solicitat Bisericii Ortodoxe Române (BOR) să se delimiteze de aceste acțiuni.

„Cer BOR să se delimiteze de gesturile lui Victor Ponta, care nu are niciun scrupul în a folosi sentimente, credințe, simboluri ale românilor pentru scopurile sale politice”, a afirmat Cătălin Predoiu.

El susținut că, în cazul în care Victor Ponta nu oprește distribuirea acestor icoane, se dovedește o „adevărată satana a politicii românești”.

„Nu exagerez cu nimic dacă spun că, după acest gest pe care l-a făcut Ponta de a folosi imaginea părintelui Arsenie Boca, inscripționată pe spate cu numele său și al PSD, domnul Ponta, în cazul în care nu se oprește, se dovedește o adevărată satana a politicii românești”, a spus liderul PDL.

Predoiu a susținut că aceste iconițe reprezintă o „blasfemie” și că sunt distribuite în toată țara de activiști PSD, menționând că cea prezentată în conferința de presă provine de la un cetățean din București.

Pe spatele portretului cu părintele Arsenie Boca prezentat de Predoiu, pe lângă mesajul potrivit căruia icoana „este făcută spre folosul și binecuvântarea tuturor celor care au nevoie de ajutor și tămăduire. Pentru sănătate și mântuire. Sfințit”, se regăsește sigla PSD, alături de mesajul „Victor Ponta președinte”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.