Ponta: Vanghelie, Ghiță și Șova, autosuspendați din funcţiile din partid

La finalul Biroul Permanent Național al PSD reunit, marți, convocat după imensul scandal declanșat în partid după dezvăluirea matrapazlâcurilor lui Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, Victor Ponta a anunţat că Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.

Principalele declarații ale lui Ponta:

Victor Ponta: ”Am discutat şi am reiterat un mesaj foarte clar a propos de acuzaţiile aduse unor membri ai partidului: Mesajul e de a se pune la dispoziţia justiţiei şi dacă sunt vinovaţi de ceva, şi asta va stabili justiţia, să îşi asume responsabilitatea. Nu va bloca nimeni în niciun fel justiţia.

Decizia domnului Hrebenciuc e un semnal foarte clar în acest sens, tocmai pentru că discuţiile despre justiţie să nu între în campania electorală.

Fiind în campanie electorală, evident că şi problemele de imagine sunt importante şi sunt mai acute.

În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine pe o parte dintre colegii noştri din conducere.

Cei care au apărut în opinia publică, domnii Şova, Vanghelie, Ghiţă, toţi trei se vor suspenda din toate funcţiile din partid şi la primul comitet executiv vom discuta dacă acțiunile lor au prejudiciat campania electorală.

E clar că există slăbiciuni de imagine, sunt colegii noştri dar trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de-a face cu campania.

E clar că există slăbiciuni de imagine, sunt colegii noştri dar trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de-a face cu campania.

Am propus acest lucru şi am discutat cu aceşti colegi, vreau că PSD să fie nu doar cel mai puternic partid, dar şi cel mai disciplinat, cel mai responsabil.

E extrem de important ce se întâmplă cu partidul meu, cu viitorul partidului.

Cei care greşesc plătesc, cei care au probleme trebuie să le lămurească.

Nu a fost foarte multă tensiune, a fost că un tată de familie care nu are destul timp pentru familie constată că uneori e nevoie de mai multă disciplină şi ordine şi toate lucrurile intră pe făgaşul normal.

Viorel Hrebenciuc – Domnia sa nu mai are nicio funcţie de conducere, s-a pus la dispoziţia justiţiei.

A arătat foarte clar că nu vrea să fie folosit în campania electorală pentru a ataca candidatul PSD şi sunt convins că îşi va dovedi nevinovăţia în faţa PSD.

Calitatea de membru al partidului se pierde în urma unei decizii a justiţiei.

Întrebare: Se va propune exlcuderea pentru cei trei, dacă au prejudiciat imaginea partidului?

Poate fi acest lucru, e prevăzut în statut.

Decizia îi poate viza şi pe Ilie Sârbu, Andronescu şi Adam?

Nu am discutat despre ei, dacă următoarea campanie de imagine îi va viza pe ei, facem şi acest lucru, depinde pe cine aveţi dvs ca ţintă.

Ce am stabilit la Orăştie a fost respectat de toţi membrii partidului, nimeni nu a discutat în public. Dacă s-a vorbit în particular, şi eu am vorbit în particular, nu cred că e o fapta penală.

Ideea era de a nu acţiona în public.

Eu nu atac în niciun fel justiţia dar tot nu înţeleg dacă e o infracţiune să vorbesc cu un coleg de partid.
Mi-aş dori să nu trăiesc tot timpul cu senzaţia că cineva mă înregistrează dacă discut cu un coleg de partid despre o funcţie.

Domnul Ghiţă a făcut aseară declaraţii fără mandatul partidului.

Despre Marian Vanghlie: Eu le-am mai dat nişte avertismente şi lor, şi altor colegi, unii au înţeles, alţii nu nu au înțeles, motiv pentru care azi îi suspendăm şi dacă nu se potolesc cu siguranţă că la comitetul executiv se vor lua măsuri mai dure. I-am autosuspendat.

Purtător de cuvânt e doamna Firea.

L-am tras pe margine pe domnul Ghiţă şi sunt convins că va respecta disciplina de partid, dacă nu, pleacă din partid.” (Sursa transcrierii: HotNews)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.