Pop corn, cârnaţi şi vin „First Lady” în oraşul natal al slovencei Melania Trump

Sevnica, oraşul natal din Slovenia al noii Prime Doamne a Americii, Melania Trump, a celebrat în felul său învestirea preşedintelui american, unii dintre locuitori declarându-se foarte încântaţi de fosta lor compatrioată, şi cu promoţii numeroase de tot felul de produse locale.

De acum, Sevnica, figurează « pe harta lumii » a ţinut să declare cu vizibilă satisfacţie Srecko Ocvirk, primarul acestei mici localităţi din fosta Iugoslavie a anilor 1970, în care a crescut viitoarea Melania Trump. Ea s-a născut în 1970, la Novo Mesto, dar a crescut la Sevnica. « Noi, cei din Sevnica, suntem foarte mândri că există cineva din această mică localitate care a reuşit aşa ceva. Este un motiv foarte important pentru locuitori », a continuat el.

Intervievaţi de un trimis special al agenţiei France Presse, mai mulţi locuitori şi-au manifestat această satisfacţie locală, dar fără a o face cu un entuziasm excesiv. « Mulţi dintre noi o iubesc cu adevărat, ea este de aici, chiar dacă trăieşte în Statele Unite de multă vreme », a spus inginerul Matej . «Aici nu se va schimba nimic chiar dacă va fi vorba probabil de o bună publicitate pentru Sevnica », a ţinut să declare cu o anumită prudenţă radiologul Stanko, care a adăugat că-i doreşte « fericire» Melaniei Trump, fost manechin, cea de a treia soţie a lui Donald Trump.

Între timp, învestirea preşedintelui american a dat aripi imaginaţiei comercianţilor locali pentru a-şi promova produsele, cu ocazia acestei zile excepţionale pentru notorietatea Sloveniei. Desigur, al 45-lea preşedinte american nu a ştiut nimic, dar, după cum a constatat ziaristul de la France Presse, în restaurantul Dolinsek s-au strâns circa o sută de persoane care au celebrat învestirea lui Donald Trump în jurul unui meniu special pregătit de un bucătar « prezidenţial », Jozef Oseli, care i-a gătit fostului preşedinte iugoslav Iosip Broz Tito când acesta venea în Slovenia.

Fiecare consumator a achitat 34 de euro pentru meniul servit în timp ce, la televizor, putea privi în direct transmisia ceremoniei de la Wahington. A fost vorba de o originală combinaţie de pop corn şi cârnaţi locali « First Lady », potrivit unuia dintre şefii restaurantului Martin Dolinsek.

Prezentată, vineri, cu mare pompă de municipalitatea din Sevnica, noua marcă « First Lady », imprimată cu litere aurite pe fond negru, va cuprinde o întreagă serie de specialităţi locale, între care vin roşu sloven. După alegerea lui Donald Trump, din noiembrie, marca nu este decât ultimul avatar al entuziasmului comercial care a cuprins Sevnica, localitate aflată la o sută km. est de capitala, Ljubljana.

Prăjituri « Melania », papuci « Casa Albă », « burgeri prezidenţiali » : Slovenia şi cei două milioane de locuitori, cea mai prosperă ţară din fosta Iugoslavie, speră să obţină beneficii turistice odată cu sosirea la Casa Albă a Melaniei Trump, 46 de ani, născută Melania Knavs.

Cârnaţi şi vin numit « Prima Doamnă » cu referire la Melania Trump, originară din localitatea slovenă Sevnica – 20 ianuarie 2017


Riscul de a vedea apărând ceşti, farfurii şi tricouri cu imaginea Melaniei şi soţului său a determinat cuplul prezidenţial american să sesizeze un cabinet juridic sloven pentru a preveni orice exploatare comercială neautorizată. Ca urmare, municipalitatea din Sevnica a retras marele panou publicitar ce-o reprezenta pe Melania, iar un producător local de miere a renunţat să mai pună imaginea ei pe borcane. Chiar dacă, în ultimul timp, în presa americană s-au înmulţit articolele pentru a prezenta mica şi înverzita Slovenie şi deşi oficiul de turism naţional afirmă că se simte o creştere a rezervărilor venite din Statele Unite, reprezentanţiipresei internaţionale erau puţini numeroşi vineri, pe străzile îngheţate din Sevnica. Melania Trump, cea de a doua soţie de preşedinte american care nu este născută în SUA, a fost precedată de Louisa Adams, din Anglia, care, ajunsă în America, s-a măritat cu John Quincy Adams, ce avea să devină şef al Casei Albe între 1825 şi 1829.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.