Pop, trântă dură cu „baronilor” manualelor

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a lansat joi acuzații grave la adresa editurilor de manuale şcolare auxiliare.

Liviu Pop a susținut la Antena 3 că sumele pe care le învârt „baronii” manualelor auxiliare sunt de peste 100 de milioane de euro, „banii gri către negru”.

”Baronii manualelor, care, aşa cum am spus, în zona aceasta a auxiliarelor au anual – se vehiculează – undeva peste 100 de milioane de euro. Nu ştiu câţi dintre aceşti bani sunt fiscalizaţi şi în buzunarele cui ajung. Numai auxiliare. Banii gri către negru”, a afirmat ministrul.

”Trist este că în spatele acestor baroni ai manualelor, care încasează venituri foarte mari şi au averi colosale unii dintre ei, suferă elevii acestei ţări şi noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educaţiei – şi nu numai, şi a sănătăţii, eu vorbesc acum de educaţie. Este o miză financiară şi eu cred, intuiesc că o parte dintre atacurile pe care le-am suportat zilele acestea sunt şi din zona aceasta. Nu am cum să dovedesc, intuiesc şi voi face public la momentul respectiv şi toate editurile care au fost notificate şi toate editurile care niciodată nu au participat la licitaţie de manuale – mare atenţie -, dar totdeauna s-au dus la vânzări de auxiliare”, a mai spus Pop.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.