Porcăria STS

Scandalul generat de comutarea întregului sistem de legături guvernamentale speciale de la cabinetul preşedintelui suspendat la sediul de campanie al cetăţeanului Traian Băsescu nu pare a-l sensibiliza pe preşedintele interimar, de facto şi de jure, şi preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Implicaţiile faptului în sine depăşesc limitele unui abuz ori încălcări comune ale legii. Acţiunea, în recvidivă, a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale are dimensiunile şi toate ingredientele unui atentat la Democraţie, Constituţie, Stat de Drept şi Securitate Naţională.

Practic, din momentul în care a intervenit suspendarea din funcţia de preşedinte al României, sistemul de comunicaţii guvernamentale speciale interne şi internaţionale aflat la dispoziţia lui Traian Băsescu trebuia şi el suspendat, tăiat semnalul.

Din surse ale Administraţiei Prezidenţiale ni s-a relatat că o decizie a preşedintelui interimar în legătură cu ridicarea sistemului de comunicaţii guvernamentale speciale instalat la sediul de campanie a fost blocată de consilierul de stat la Preşedintie, Daniel-Andrei Moldoveanu, director al Oficiului de Informaţii Integrate al Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Aceleaşi surse ne-au confirmat că numitul director al “informaţiilor naţionale” continuă să-i remită preşedintelui suspendat buletinele de informaţii şi notele speciale de informare colectate de la toate serviciile şi structurile informative. Menţionăm că întreruperea fluxului informaţiilor şi estimărilor informative secrete către preşedintele suspendat este, de asemenea, o consecinţă implicită a poziţiei în care se află cel în cauză.

Cu toate informaţiile serviciilor la dispoziţie, cu sistemul de comunicaţii secretizate la sediul de campanie şi la resedinţă, preşedintele suspendat continuă să dea dispoziţii ilegale generalilor loiali din SRI, SIE, SPP, STS, Direcţia de Informaţii a Apărării, Ministerul de Interne, precum şi obedienţilor săi din Ministerul Public – procurorul general Laura Kovesi, şeful DNA, Daniel Morar -, Consiliul Superior al Magistraturii, preşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Constituţionale ş.a.

De la acest pupitru de comandă, suspendatul coordonează agresiunile infomaţionale externe împotriva României şi pune în operă noi acte de înaltă trădare a intereselor naţionale. De la acest centru 4 C – Comunicaţii, Comandă, Coordonare şi Control -, suspendatul poate activa interfaţa de monitorizare şi control în timp real a procesului de votare, centralizare şi evaluare a rezultatelor votului din 29 iulie crt.

Un puternic curent de opinie, conturat pentru argumentarea necesităţii convocării urgente a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în vederea demiterii directorului Serviciului de Teleomunicaţii Speciale, expus public, între alţii, de fostul director al SRI Costin Georgescu, deputatul Ion Stan, vicepreşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului Român de Informaţii, publicistul Radu Tudor, specializat în probleme de securitate naţională şi corespondent pentru România al prestigioaselor Jane’s Intelligence Review şi Jane’s Defence Review, a rămas, până în prezent, fără ecou.

Încercând să desluşim prin negurile care blochează deciziile preşedintelui interimar, am aflat ceea ce nu ştie bărbatul, dar ştie tot satul. Printre abonaţii la contractele grase cu STS se află ori s-au aflat fruntaşul liberal Sebastian Vlădescu, fruntaşul pesedist Viorel Hrebenciuc, comentatorul Bogdan Chirieac… Puntea de legătură între Marcel Opriş şi beneficiarii contractelor de multe milioane de euro este… Elena Udrea!

Asta e porcăria STS!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.