Poroșenko: Rusia încearcă să destabileze securitatea și ordinea globală

Rusia vrea să destabilizeze situația pe plan global, a afirmat vineri președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-un interviu acordat BCC, potrivit Agerpres.

„Putin vrea să destabilizeze situația pe plan global, la fel ca în urmă cu 18 luni, când soldați ruși au apărut în Crimeea, au început să alimenteze tensiunile și au anexat peninsula, în stilul anului 1938, la fel ca în urmă cu 15 luni, când soldați ruși au apărut în Donbas… Iar acum în Siria. Scopul este același: Pierzând în competiția economică, sprijinul intern și stabilitatea internă, Rusia încearcă să destabilizeze securitatea și ordinea globală”, a declarat liderul ucrainean.

În opinia lui Poroșenko, situația din Siria este „total destabilizată” ca urmare a intervenției forțelor militare ruse.

Poroșenko a amintit că de la începutul agresiunii ruse în Ucraina au fost prezentate dovezi incontestabile cu privire la prezența pe teritoriul ucrainean a unor trupe regulate ruse în susținerea „teroriștilor” separatiști.

Cu toate acestea, liderul ucrainean este convins că „Rusia va obține un cu totul alt rezultat” și „va plăti pentru comportamentul iresponsabil, agresiv din Ucraina”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.