Porția lui Cioloș pentru PNL și USR

Premierul Dacian Cioloș refuză să-i fie folosită imaginea pe afișele electorale, deși a fost desemnat de către PNL candidat al partidului la funcția de prim-ministru. Întrebat vineri de Agerpres în legătură cu declarația sa prin care face apel la PNL și USR să nu folosească imaginea sa pe afișele electorale, Cioloș a susținut că aceste două partide pot folosi „principiile și portofoliul de proiecte” expuse în Platforma ‘România 100’.

„Atât PNL, cât și USR au anunțat public că susțin Platforma ‘România 100’. În măsura în care susținem valorile din conținutul acesteia, nu văd o problemă ca, în contextul promovării Platformei ‘România 100’, să fie folosite atât principiile și portofoliul de proiecte, cât și elemente vizuale de pe site-ul platformei. În rest, atât PNL, cât și USR au propriile strategii de campanie, în funcție de programele de guvernare și de prioritățile lor”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul a declarat joi seară că le-a cerut liberalilor și celor de la USR să nu folosească imaginea sa în campanie, pentru a nu da „mesaje confuze” electoratului.

„I-am rugat să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, și unii și alții (PNL si USR — n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală. Nu pentru că nu aș vrea să susțin anumite idei sau valori, ci pentru mi-am luat un angajament”, a afirmat el.

Întrebat dacă se va înscrie într-un partid politic, Cioloș a spus că nu s-a decis încă: „N-am luat o decizie încă în acest sens. (…) Nu mă văd în PSD, am spus deja, din diferite motive”.

În schimb, Dacian Cioloș a susținut că va rămâne în România indiferent dacă va fi desemnat sau nu premier, atât pentru proiectele pe care le are, cât și la dorința soției sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.