Posibil Cod roșu de caniculă

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat luni la Comandamentul de urgență de la Guvern, că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vest şi nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni.

Judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare se vor afla sub cod portocaliu de caniculă şi marţi, şi miercuri, spre deosebire de judeţele din partea de est, şi nu este exclusă posibilitatea ca în aceste judeţe, pe parcursul zilei de miercuri, să fie emis cod roşu de caniculă.

„În aceste judeţe trebuie mare atenţie, pentru că miercuri noapte vor fi emise cu siguranţă avertizări de descărcări electrice şi furtuni foarte puternice, violente. Pe parcursul zilei de joi în partea de sud şi est se va extinde codul galben de caniculă şi joi noaptea vom avea instabilitate şi eventual furtuni în această parte de sud şi est”, a mai declarat Sandu.

Acesta a precizat că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate.

„Trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 – 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că e posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă”, a mai spus Ion Sandu.

Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare.

Totodată, Bucureştiul şi 32 de judeţe au fost atenţionate cu cod galben, fiind anunţate temperaturi de 35-37 de grade şi disconfort termic accentuat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.