Guvernul de la Vila Lac 1

Liviu Dragnea i-a convocat marţi după prânz pe premierul desemnat Mihai Tudose şi pe liderii de organizații PSD la Vila Lac 1, pentru discuţii privind structura și componența noului Guvern.

„Am invitat președinții de organizații și pe prim-ministru să avem o discuție despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineață o discuție și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Mihai Tudose. Mâine (n.r. — miercuri) o să continuăm discuțiile cu ceilalți membri din Comitetul Executiv, astfel încât la 12,30, când intrăm în CExN, să avem o formulă finală pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propuneri de la noi, propuneri de la ALDE, să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare”, a declarat Dragnea înaintea discuțiilor.

În ceea ce privește structura guvernului, președintele PSD a spus că nu crede că aceasta va fi modificată.

„Nu cred, dar o să vedem ce reiese din discuții. (…) Vom discuta despre fiecare în parte”, a spus Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea ca structura guvernului să fie modificată.

El a adăugat că va discuta cu fiecare lider de filială în parte și a negat că ar exista nemulțumiri în organizații: „Nu, dimpotrivă. (…) Nu ne-am certat. Dacă aveam unanimitate, nu era bine, au fost patru opinii diferite (n.r. — luni, la validarea de către CExN a lui Mihai Tudose).

Guvernul Tudose va avea, potrivit unor surse politice, o structură modificată faţă de Executivul Grindeanu. Mulți dintre miniştrii lui Grindeanu se vor regăsi însă și în noul Cabinet deși au picat la evaluarea făcută de Darius Vâlcov.

Ministerul Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene ar urma să se scindeze în Ministerul Dezvoltării Regionale, unde va rămâne ministru Sevil Shhaideh, şi Ministerul Fondurilor Europene, care va fi condus de Rovana Plumb, aceasta devenind astfel ministru plin. De asemenea, Ministerul Educaţiei se va comasa cu cel al Cercetării şi Inovării.

Informațiile disponibile marți arătau că din viitorul Guvern Tudose ar urma să facă parte:

Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale – Sevil Shhaideh

Viceprim-ministru, Ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu

Ministrul Afacerilor Interne – Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Externe – Teodor Meleşcanu

Ministrul Apărării Naţionale – Dorel Căprar sau Adrian Ţuţuianu

Ministrul Finanţelor Publice – Eugen Teodorovici sau Viorel Arcaş

Ministrul Agriculturii – Petre Daea

Ministrul Muncii – Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Economiei – Gheorghe Şimon

Ministrul Energiei – Toma Petcu

Ministrul Transporturilor – Alexandru Cuc

Ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea

Ministrul Apelor şi Pădurilor – Doina Pană

Ministrul Tineretului şi Sportului – Gabriel Petrea

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni – Andreea Păstîrnac

Ministrul Consultării Publice şi Dialog Social – Liviu Pop

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul – Viorel Ilie

Ministrul pentru Fondurile Europene – Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall

Ministrul Turismului – Mircea Dobre

Ministrul Justiției – Tudorel Toader sau Mariana Moţ, secretar de stat în minister.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.