×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 36 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:42
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Poveste cu un tip și o tipă și niște alegeri

Președintele României este obosit și a plecat în vacanță. L-au chinuit prea mult drumurile pe Valea Oltului și pe la Râșnov. Plus chinul zilelor plictisitoare de la Palatul Cotroceni. Lucrările de restaurare la casa din Sibiu au început, Ghiță a fost prins, ce probleme mai are România? Că s-a lucrat masiv la măsluirea alegerilor prezidențiale din 2009? Pardon! Ce treabă are el cu alegerea lui Băsescu? Să răspundă cei care s-au amestecat sau cel care a beneficiat de falsificarea acestora. El, președinte în exercițiu, bărbat sobru, tăcut și înțelept, n-a fost la nici un chef și n-a participat la nici o aniversare din timpul numărării voturilor lui Băsescu. Eventual ar putea discuta despre succesul răsunător obținut la alegerile din 2014. S-a înțeles el cu cineva să falsifice numărătoarea? Are el vreun amestec în agitația stîrnită în jurul ambasadelor României și în declanșarea vîlvătăii care a adus diferența de voturi? Doamne ferește! Are cineva o dovadă că fenomenul a fost proiectat cu mult timp înainte, de cînd a fost desemnat succesorul lui Traian Băsescu? S-o arate!

Pînă atunci, bonjour, popor, merci că m-ați ales! Și n-am cuvinte pentru a-mi arăta îndatorarea! Cît privește subiectul fierbinte din țară, n-au decît să se certe și să lupte! Este nespus de important să aflăm dacă alegerile din 2009 au fost falsificate sau nu. Este o chestiune de istorie contemporană. Nu putem trece peste povestea asta ca peste un cîine mort. Poporul trebuie să știe. A fost prostit sau s-a prostit cu elan și entuziasm? Românii ar prefera să facă foame, să mănînce și coajă de copac, dar să afle adevărul. Exact ca în cazul Revoluției și al mineriadelor. Putem noi să circulăm liniștiți prin Europa fără să știm ce s-a petrecut cu respectivele ocazii? Poporul nostru este unul serios, care strigă mereu: „Ori murim, ori aflăm adevărul!“.

De-aia a plecat președintele în vacanță. Nu dorește să influențeze dezbaterea națională despre măsluirea alegerilor din 2009. Doar n-o să stea în România, să vadă cum Traian Băsescu își freacă nasul cu degetul, ca să retransmită bandiților mesajele Elenei Udrea?

Din punctul de vedere al scandalului cu fraudarea alegerilor din 2009, Klaus Iohannis respectă Constituția. Este neutru și moderator, în sensul că nu se bagă și-i lasă în pace. La el să vină eventual cu concluzia. Și cu rezultatele anchetei.

Observați că plecarea într-o scurtă vacanță a președintelui Iohannis este mai mult decît binevenită.

Din păcate, și Dan Andronic este în vacanță. Acesta abia așteaptă să se întoarcă spre a se pune la dispoziția Comisiei de Supraveghere și Control al SRI. Apoi se va prezenta la Comisia parlamentară condusă de Liviu Dragnea. Probabil că după Andronic se vor prezenta și ceilalți. Și Gabriel Oprea, și George Maior, și Florian Coldea, și Laura Codruța Kovesi, și Neculai Onțanu și cine va mai fi trecut pe acolo. Și după serioase audieri vor fi recompuse meniul și lista de băuturi cu care musafirii sărbătoritului au fost tratați. Meniul va fi depus la Muzeul Național de Istorie, secția Conspirații și lovituri de stat, iar raportul va fi înaintat Parlamentului.

Suntem geniali, unici și inconfundabili. Blocăm țara și scena politică pe o întîlnire de acum șase ani și jumătate. Stăm bine cu economia, cu rușii, cu bugetul, cu sănătatea, cu reuniunea NATO, cu producția agricolă. Suntem cei mai cei! Așa că ne putem concentra și pe această poveste plină de necunoscute. Nu avem nici o probă că o asemenea conspirație ar fi avut loc, dar lămurirea ni se pare obligatorie.

Nu mă agit să susțin că o asemenea conspirație ar fi fost imposibilă. Dimpotrivă! De multă vreme am îndoieli serioase legate de rezultatele de la prezidențiale. Dar n-am auzit de cineva care să dețină măcar o probă. Numai povești, zvonuri, ipoteze, supoziții. Politică românească sadea!?

În schimb, sunt obligat să observ un grup care cîntă la unison. Traian Băsescu, Elena Udrea și Dan Andronic fredonează cam aceeași melodie. Parcă ar fi niște tripleți pe cale de a fi vaccinați de DNA. Oare de ce?

Pînă la prima probă a falsificării alegerilor din 2009, rămîn partizanul ideii că ne aflăm în fața unei diversiuni.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 18 aprilie 2017
11051
 | 36
 | 45
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
0
FELICITARI MAESTRE UN BASE MATRAFOX CU IUBITA PARASUTISTA =SCARBA GREATA SILA !!!!!!!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+1
Mda ! Mă văd nevoit să vă las în plata domnilor ! Este o banare clasică: n-ai voie să spui nimic de aleşi....Nimic rău, că de pupat în fund e permis. Chiar recomandat ! Îi las pe alţii. Sunt destui....
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Prometeus
+3
Pt. Charlie. De ce va amestecati in dialogul meu cu "Maleficient"? Chiar daca manifestati certe convingeri antisecuriste, uneori exagerati introducand pe toti securistii in aceeasi oala. Multi actioneaza la ordin si nu au curajul sa se opuna sau sa dezvaluie ce pun la cale sefii ideologizati care servesc alte interese. Alta data sa ma abordati direct si nu ar fi exclus sa va raspund.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Autodenuntul lui Andronic nu este "vrajeala", ci o masura extrema de autoflagelare comportand enorme riscuri mergand pana la incarcerarea intregii bande securist ceausiste. Pentru ca va fi greu sa se demonstreze neimplicarea lui Basescu daca sefii institutiilor de forta vor fi demascati si destituiti/inculpati pentru incalcarea Constitutiei si subminarea democratiei.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Melos Negros
+3
Adică când Băsescu vede cum Luluța nu se astâmpără și vrea musai ca s-o înfunde pe Udrea, o scos din mânecă vrăjeala lui Dan Andronic cu conspirația organelor întru fraudarea alegerilor din 2009 - și asta taman acum când Udrea stă să fie condamnată la oleacă de pușcărie cu executare.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Charlie
+10
Pt. Maleficient. Dle, aveti perfecta dreptate, intalnirile s-au tinut lant in campanie, dar "ajustarea" a fost comandata si coordonata in acea seara decisiva cand se mai putea interveni chiar si la sectii. Modalitatile de fraudare perfectate de neocomunisti sunt multiple. La sectii se mai pune o stampila pe cateva zeci sau sute de buletine favorabile adversarului anulandu-le, se intra cu batranii in cabine, se introduc buletine suplimentare dinainte pregatite, dar decisiva este "contabilizarea" erbale la BEC. Aici se decide. Sefii institutiilor de forta nu aveau ce cauta la intalniri private cu politicienii nici in acea seara si in nicio alta seara.Basescu joaca la cacealma intrucat nu a fost de fata, iar impricinatii(viitori) nu pot declara ca EL le-a ordonat direct sau prin ofiteri de legatura gen Andronic/Ghita sa matraseasca rezultatele.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
ana
+4
Acestia sunt doi mafioti care au facut ce au vrut. Udrea este cea mai mare spioana din Romania a mers deghizata pentru numirea lui Kovesi, a mers la Ghita la amenintat pe Ponta pentru a o numi pe sefa dna. Of doamne cand scapa tara de mafie
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+10
Fiind tovarasi si vecini de ..Tarla.. la mosia de la Nana , atat Lenuta din Plescoi cat si fostul rezident sef in portul Anvers-Belgia, vaporeanul basau, isi plang de mila unui celuilalt.!! Ce este curios in toata aceasta scamatorie publica jucata perfect de catre cei doi impostori , ataca la baioneta taman sistemul ticalosit sekuristic, creat de insusi Capoo Del Tutii Capii basinica traienica.!! Adicatelea cheile din justitie si servicii ce au fost pierdute de catre traienica odata ce a parasit poarta palatului cotroceni.! Ce se mai mandrea borfasul cu aceste cheite din justitie si servicii ce le tinea dansul la bracinarul pantalonilor cat timp era vataf sef in colonie, ce mai prostea acest borfas primatele si dobitoacele din colonie gen Lili..Yoram.. Nasty.. Eduard Draku sa-i ia cum se lupta dansul cu coruptia prin colonie de se cutremura codrii din tatani. Atat de mult a luptat traienica cu coruptia , pana cand a ajuns la puscarie fratele Mircea, cel ce trafica justitia la coltul strazii cardas cu clanul Bercea-Mondialul. Ioana are si dansa saraca vreo doua dosare penale, ginerica Pricop si dansul la fel , nepotul din partea lui Mircea are si asta o mica condamnare in prima instanta, singurul ce a scapat nevatamat din acest iures , este nepotul Raducu din partea Ionaei prea mic prea ca la tara sa faca si baietanul asta ceva ce a vazut la Bunici si Unchi.!!?? In concluzie , aceasta secta infractionala portocalie incearca sa mai prosteasca nu stiu pentru a cata oara pe cei saraci cu duhul cum dansii sunt curati precum nufarul de balta. Adevarat , au fost ocrotiti si oblojiti de catre Plagiatoarea Cucuvea Keovesy mai bine de 10 ani de zile, Cucuveaua Mov nu ia atins nici macar cu o floare pe acesti borfasi periculosi de drept comun.!! Acum ne rad in nas, si ne tin lectii de moralitate si legalitate. Superb asa ceva. Nu am ce spune. Statul de drept si justitia independenta in toata splendoarea sa. Dar Lenuta ramane dragostea mea.!!?? Amin.. .. Stelu
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
basist @ JE SUIS RARINCA
0
Kovesi este cosmarul hotilor :" si in doua temniti largi cu de-a sila sa-i aduni sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni"
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
gioni
+3
Este evident ca, Kodruta este cel mao slab procuror al Romaniei si banditii scapa pe banda rulanta. Johannis rezista.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Melos Negros @ gioni
+3
Johannis rezistă sub...Codruța - care ca atare îl poate beli oricând.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
V Ruse @ gioni
0
Iar judecătorii care pedepsesc o babă, care a furat de foame o găină, cu doi ani de pușcărie și pe un politruc care a furat sute de milioane de Euro cu trei ani de pârnaie sunt cinstiți ?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Ion
+13
uitaţi-vă bine oameni buni la această poză este imaginea decăderii României,a terfelirii ei de către păpuşarii ei,a dezbinării şi promovării non-valorilor uşor şi ieftin controlabile,a minciunii la rang de împărat,iată dovada distrugerii ţării !
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 29 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 30 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017