Poveste despre salvare și incompetența autorităților

Un tânăr, Alexandru Puiu, a sărit în apa rece a Dâmboviţei pentru a salva familia care a plonjat sâmbătă cu maşina în râu. Tânărul a reușit să salveze copilul aflat în mașină. Mama a supraviețuit și ea accidentului, tatăl însă a murit.

„Când am văzut aglomeraţia de maşini, m-a luat un sentiment de groază, moment în care nu am putut să mai stau să gândesc prea mult. Am zis că trebuie să intru, să ajut”, a declarat tânărul la România TV.

„Am încercat să sparg geamul maşinii, pe partea cealaltă de unde a fost scoasă femeia. Apa fiind foarte rece, nu puteam să îmi ţin respiraţia când am încercat să mă bag sub maşină. Am forţat uşa maşinii, am reuşit să o deschid. Am rabatat scaunul şi am reuşit să bag mâna să scot copilul. Am adus copilul la mal, m-am întors şi am reuşit să scot şi bărbatul”, a mai povestit acesta.

Copilul adus la mal inconștient a fost salvat și de un poliţist care l-a resuscitat până la sosirea ambulanţei.

Accidentul a avut loc sâmbătă în zona Dudești-Vitan.
Cu o zi înainte, o femeie în vârstă de 26 de ani a murit după ce a căzut cu mașina în râul Dâmbovița în zona târgului Vitan.

Sute de soferi, majoritatea locuitori din zonă, au iesit duminică dupa-amiază cu mașinile pe Splaiul Dâmbovitei pentru a trage un semnal de alarmă pentru autorități. Oamenii au cerut ca drumul să fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar in zonele cu pericol de derapaj să fie montați parapeți de beton, transmite Digi 24.

Zeci de accidente au loc în fiecare an pe Splaiul Dâmboviţei. Parapeţii au dispărut în urmă cu mai bine de un an, iar în locul lor au apărut maldăre de gunoaie şi bucăţi de beton.

După ultimele două tragedii, un primar se înghesuie să-și arate interesul pentru zonă.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a anunțat că va face, luni, o solicitare către Primăria Municipiului București prin care va cere permisiunea să ia măsuri de siguranță pe zona de splai care intră pe raza Sectorului 3, după ce două mașini au căzut, în ultimele zile, în Dâmbovița.

„Am văzut în presă că PMB aruncă rezolvarea problemei către Apele Române și invers. De aceea, voi face chiar luni o solicitare către PMB, prin care să cer permisiunea să ne putem ocupa noi, Primăria Sectorului 3, să luăm măsuri de siguranță pe zona de splai care intră pe raza Sectorului 3”, a scris primarul Negoiță, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că, în contextul în care au avut loc două accidente rutiere, în decurs de 48 de ore, pe Splaiul Dâmboviței, sunt necesare „măsuri urgente”.

„Nu putem să ignorăm, pur și simplu, faptul că lipsa gardurilor de protecție a luat șansa la viață a doua persoane! O femeie de 26 de ani și tatăl unui copil de opt ani au murit, la diferență de câteva ore, după ce au plonjat cu mașinile în râu, în zona Târgului Vitan”, a mai scris primarul sectorului 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.