Povestea de groază a peste 100 de migranți

Cel puțin 126 de migranți au fost dați dispăruți după naufragiul ambarcațiunii lor improvizate în largul coastelor Libiei, a anunțat purtător de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit celor povestite de patru supraviețuitori, vreo 130 de migranți, printre care mulți sudanezi, s-au îmbarcat joi în Libia la bordul unei bărci pneumatice care a naufragiat după câteva ore de navigație. Numai patru persoane, doi sudanezi și doi nigerieni, au putut fi recuperați teferi de pescari libieni, a precizat Flavio Di Giacomo, purtător de cuvânt al OIM.

La câteva ore după plecarea de pe castele libiene, barca lor pneumatică a fost interceptată de traficanți care au furat motorul ambarcațiunii. „Foarte repede, barca deja supraîncărcată a început să ia apă, înainte de a se scufunda”, a povestit Flavio Di Giacomo, citând relatarea celor doi supraviețuitori sudanezi cu care OIM a putut intra în contact.

Cei patru supraviețuitori, recuperați de pescari libieni nu au fost aduși la țărmul Libiei, ci încredințați unei alte ambarcațiuni care transporta migranți, găsită în drumul lor, a mai povestit purtătorul de cuvânt al OIM.

Flavio Di Giacomo a precizat că organizația sa a putut confirma relatarea celor patru supraviețuitori confruntând-o cu faptele povestite de migranții aflați în a doua ambarcațiune. Aceasta a fost salvată în urma intervenției navelor pazei de coastă italiene și toți migranții au fost transportați spre Sicilia, unde au ajuns luni în portul Palermo cu peste 1.000 de persoane salvate în ultimele zile.

OIM, prezentă la fiecare sosire a migranților într-un port italian, a putut atunci să discute cu cei doi sudanezi care au povestit noua tragedie petrecută în Marea Mediterană.

De la 1 ianuarie, aproape 1.828 de persoane și-au pierdut viața în încercarea de a traversa Mediterana pentru a căuta un viitor mai bun, potrivit ultimului bilanț întocmit de această agenție a Națiunilor Unite.

În total, peste 65.000 de persoane, printre care mii de femei și copii, au ajuns de la începutul anului pe țărmul italian, mai scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.