×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 10:50
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Precizări din partea Uniunii Scriitorilor din România

Precizări din partea Uniunii Scriitorilor din România cu privire la articolul "Uniunea Scriitorilor din România nu există?".

Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
2433
 | 3
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
0
@Napoca : promiscuitatile lui Cartarescu Mircea tot "literatura" se cheama, si-au si fost publicate. Individul e membru USR.
Publicat Marţi, 02 mai 2017
+Răspunde
Krixus
+6
Obisnuita atitudine stalinista a micutului dictator cu opera subtirica Nicolae Manolescu - in combinatie cu "Law Office" - Wow!
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
gabi
0
@Stanica - statul roman nu sponsorizeaza mai mult de 1% din creatiile literare romanesti. Restul de 99% sunt tiparite din bani privati, in special din buzunarele subtiri ale scriitorilor si ale sponsorilor lor - si pentru banii astia scriitorul e dat afara de usa si intra pe fereastra, umilindu-se ca un cersetor - el, un creator! - pentru cativa banuti pentru a-si vedea cartile in librarii. Poate ar fi bine, daca va pasa de situatia literaturii romane, sa cumparati cartile scriitorilor romani mai inaintea celor straine. Doar o parere, departe de mine sa va impun lecturile!
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
Matei
+4
Este bine ca din punct de vedere juridic lucrurile par lamurite. In acelasi timp insa existenta unor puncte de vedere diferite in cadrul grupului de 2.700 ( !) de scriitori, sugereaza ca departe de a fi o « uniune », USR are disfunctionalitati manifeste. Fiecare punct de vedere este de retinut, adevar absolut neexistand nici macar filozofic. Iar cum nu este vorba de aplicarea teologiei spirituale (« Eu sunt Calea, Adevarul… ») fiecare are dreptul la dreptatea lui. O solutie civilizata trebuie totusi sa se impuna : ori se niveleaza radicalismul grupurilor, ori se schimba denumirera din « Uniunea Scriitorilor din Romania » in « Asociatia Scriitorilor din Romania ».
Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
+Răspunde
Stanica @ Matei
+5
Corecta observatia dv. Daca opiniile sunt divergente nu se poate vorbi de o Uniune.
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
Android @ Matei
+2
Divergență între o gașcă ordinară, o șleahtă de pensionari printre care sunt clandestin nu mult peste 10 scriitori și alte nenumărate categorii sociale ajunse membri USR pentru că au scris note informative și conspecte de tot felul. Pas !
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+6
USR EXISTA DAR TREBUIE CURATATA DE VIEMI IN PRINCIPAL DE MANOLESCU CARE SE CREDE UN MIC ,MARE DICTATOR LA USR,UN BASIST NOTORIU ACEST MANOLESCU!!!!!!!! DE ACEEA SI ICR TREBUIE RESTRUCTURAT DIN TEMELII SI ADUSI ACASA BALENELE DE NU FAC NIMIC SI TRIMISI OAMENI NOI CARE SA REPREZINTE CU ADEVARAT CULTURA ROMANEASCA LA UN MOD ACTIV !!!!!!! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!!!!!!!
Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
+Răspunde
Stanica
+2
Mai avem sriitori? Cine le citeste creatiile?
Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
+Răspunde
Stanica @ Stanica
+5
Revin cu comentariul. Cinstesc cartile pentru ca sunt de moda veche, imi plac creatiile literare si le recunosc meritul in dezvoltarea spirituala a omului. Dar traim vremuri noi in care manifestarile artistice imbraca alte forme, iar statul nu este un mecena prea bogat ca sa le sustina pe toate. Statul trebuie sa aleaga sustinerea formelor de arta dorite de public, evident cu anumite filtre pentru a nu degenera in manele. Deci daca nu se mai citesc carti pe editii print iar cultura se muta in spatiul virtual, atunci statul trebuie sa sustina acele manifestari culturale din spatiul virtual accesat de majoritatea cititorilor.
Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
+Răspunde
anado tauriga
-2
cate carti au vandut scriitorii ( in viata) ai uniunii in 2016 si in ce tiraj? Care e utilitatea publica a uniunii, astazi?
Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
+Răspunde
Napoca @ anado tauriga
+7
@Anado Tauriga Daca taceati filozof ramaneati. Desi pesemne si cand dormiti urati cartile. Ati auzit de cultura? Cultura facuta prin carti, filme, muzica, teatru. Nu cultura vitei de vie. Care e utilitatea d-voastra publica?
Publicat Duminică, 30 aprilie 2017
+Răspunde
@Napoca @ anado tauriga
+1
Bai napocule, tu trebuia sa taci! Nu orice scriitura, orice insiruire de cuvinte inseamna literatura. Poate la voi la Cluj! Si tu ce utilitate publica ai?
Publicat Luni, 01 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017