Predoiu: Alina Bica e un bun profesionist, a muncit mult în minister

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu spune că Alina Bica este un bun profesionist, care s-a achitat bine de sarcini cât timp a lucrat în subordinea sa.

Fostul ministru a explicat cum a ajuns Alina Bica în minister. Ea a venit din magistratură, în condițiile în care noul guvern Boc se instala în 2009 și premierul în ansamblu făcea o echipă nouă, inclusiv la Ministerul Justiției. „A fost echipă mare și puternică la Ministerul Justiției, altfel nu reușeam toate acele obiective”, a spus Cătălin Predoiu, la Digi24, precizând că a lucrat foarte bine cu secretarii săi de stat, inclusiv cu Alina Bica.

„E un foarte bun profesionist şi nu pot să neg, în ciuda celor întâmplate, faptul că a muncit foarte mult în minister. E cu-atât mai șocant că se află în această conjunctură”, a declarat Predoiu. „Fiecare răspunde pentru faptele lui”, a adăugat el.

Întrebat despre afirmațiile fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, care spunea, vineri, la Digi24 că Alina Bica s-a prezentat în 2006 la concursul pentru șefia DIICOT, apoi la cel pentru desemnarea reprezentantului României la Eurojust, dar nu a câștigat aceste competiții, Cătălin Predoiu a comentat:

„Poate s-a pregătit mai bine între timp, ce pot să spun? Nu vreau să intru într-o polemică cu dna Macovei. E un subiect care sigur pune pe gânduri pe foarte multă lume (…)”.

Întrebat dacă știa de prietenia Alinei Bica cu Elena Udrea, Predoiu a afirmat că „prietenie e mult spus. În Guvern, toată lumea relaționa.

Între 2009 şi 2012, când Ministerul Justiţiei era condus de Cătălin Predoiu, Alina Bica a ocupat postul de secretar de stat şi a făcut parte din comisia care a elaborat noile coduri, Penal şi de Procedură Penală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.