Predoiu, declarație inedită despre fuziunea PNL – UNPR

O eventuală fuziune a PNL cu UNPR este „complicată tehnic şi costisitoare ca imagine”, a spus luni, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, adăugând şi că, în această situaţie, nu pot fi eludate criteriile de integritate ale PNL sau programele şi doctrinele.

„La prima vedere mi se pare complicat tehnic şi costisitor la imagine. PNL nu poate renunţa la criteriile de integritate. Adică nu putem juca în filmul «pleacă Florea ca să vină Onţanu» sau «pleacă Scripcaru ca să vină Oprea». Dacă există o posibilitate ca PNL să devină mai puternic, trebuie calculat cu creionul în mână. Mai e şi problema programelor şi doctrinelor. Adică, anul trecut ştiam care e rostul unei coaliţii în Parlament:«Ponta bye, bye» sau cum a fost la votul pentru Strategia Naţională de Apărare şi pentru şeful SIE”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Predoiu a făcut şi o analogie cu fuziunile din economie, unde este necesară o analiză SWOT, când companiilor „le dă prin cap” să procedeze la acest tip de operaţiune. „Anul acesta e un context nou. În economie, firmele îşi fac o analiză SWOT când le dă prin cap vreo fuziune. Şi mai ales vorbesc cu consumatorii, adică publicul. E musai să ştim ce vrea electoratul nostru, mai ales cel dezamăgit. Dar, nu m-aş pripi cu concluziI. Co-preşedinţii au un mandat de negociere, să îl respectăm. Vor veni la BPN şi se va discuta, analiza, decide, eventual”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, săptămâna trecută, referitor la varianta unei fuziuni cu UNPR, că există discuţii de colaborare cu toate partidele, în afară de PSD, şi a precizat că o decizie va fi luată în proxima şedinţă Biroului Politic Naţional al partidului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.