Predoiu: Guvernul să modifice sau să amâne Codurile

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că Guvernul trebuie să modifice Codurile prin Ordonanţă sau să amâne intrarea acestora în vigoare, precizând că premierul Victor Ponta demonstrează prin comportament că „de la penalist la penal nu e decât un pas”.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX se arată că PDL îi cere premierului Ponta să scoată toate modificările operate legislaţiei penale prin legea de punere în aplicare a Codului de Procedură Penală din vara lui 2013, modificări care slăbesc instituţiile statului.

Candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, consideră că „unele dintre modificările introduse pe şest, în ultima şedinţă a Camerei Deputaţilor dinaintea vacanţei de vară, „slăbesc capacitatea instituţională a organelor de anchetă penale”.

„Victor Ponta şi USL au stricat o legislaţie bună pentru România. Au pierdut doi ani de zile pentru pregătirea sistemului şi au ignorat, în mod repetat, cererile şi propunerile făcute de către Parchet. Prin comportamentul său, domnul Ponta demonstrează că de la penalist la penal nu e decât un pas. Îi cerem să nu îl facă”, spune Cătălin Predoiu.

El spune că, în acest moment, Guvernul Ponta are două variante: „ori dă astăzi ordonanţa de modificare a Codului Penal ori amână intrarea în vigoare a acestuia”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.