Predoiu, pus la zid de PSD

Senatorul PSD Gabriela Firea întreabă ACL dacă prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu mai este susținut să ocupe postul de premier în cazul în care Klaus Iohannis ar câștiga alegerile prezidențiale, invocând informații potrivit cărora acesta ar fi cauzat mai multe probleme, în vremea cînd era avocat al unor mari companii din economia românească.

”Ieri au apărut mai multe informații despre relația lui Cătălin Predoiu, ca avocat, cu mai mulți giganți ai economiei românești, chiar în momente controversate ale existenței acestor companii – este vorba de ALRO, de Arpechim, de Rompetrol. Dezvăluirile nu au fost negate de domnul Predoiu, ci doar contextualizate. Prin urmare, câtă vreme este deja public faptul că implicarea lui Cătălin Predoiu la aceste companii a generat pagube și probleme majore, în ce măsură îl mai susțineți pe acesta pentru a vă fi candidat la postul de premier? Rămâne domnul Predoiu opțiunea dumneavoastră de premier? Sunteți mulțumit de declarațiile sale publice pe această temă?”, afirmă Firea într-o declarație remisă presei.

Un alt senator al PSD, Daniel Savu, afirmă că „asocierea cu Cătălin Predoiu îl compromite pe Klaus Iohannis”.

„Domnul Cătălin Predoiu, pe care Klaus Werner Iohannis l-a anunțat drept propunerea oficială pentru funcția de premier în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, merge foarte aproape de marginea prăpastiei și căderea în dizgrația electoratului. Acesta este implicat într-o serie de scandaluri privind uriași ai industriei precum ALRO, Arpechim sau Rompetrol, fiind acuzat că a reprezentat interesele private ale celor care au dat tunuri acestor companii în afaceri și procese juridice împotriva statului român, prin intermediul casei de avocatură Zamfirescu-Racoți-Predoiu. Practic, Cătălin Predoiu a luptat împotriva angajaților de la Arpechim, a reprezentat compania ALRO prin casa de avocatură în contextul scandalurilor privatizării și al achiziției de energie și a fost asociat în administrarea unor companii din rețeaua afacerii Rompetrol”, susține Savu într-un comunicat transmis presei marți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.