Predoiu: „Vreţi să pandelizăm Bucureştiul?”

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat joi că l-a invitat Nicuşor Dan în urmă cu o lună ”să reflecteze cu cine se asociază în politică”, susținând că pentru unificarea dreptei şi pentru a nu face ”Bucureştiul o anexă a Voluntariului” singura soluţie este susţinerea sa.

”Nu iau în calcul chestiunea sondajului. Sunt premature. Am văzut cum se joacă cu sondajele. Nu de puţine ori cei care erau pe doi au terminat pe locul întâi. Cu Nicuşor Dan am discutat (…) în urmă cu aproape o lună. Nu eram atunci candidat. L-am invitat, alături de un alt coleg din partid, şi i-am explicat ce vreau să fac eu la filiala Bucureşti. Să fac un centru de excelenţă politică. Vreau să promovez tineri şi oameni noi. Ciprian Ciucu este pe această idee, a deschiderii partidului. I-am zis că nu-i ofer nimic. L-am invitat să reflecteze serios cu cine se asociază apoi în politică. Văzusem nişte declaraţii ale doamnei Firea, despre o ofertă. Am vrut măcar să-i fac cunoscut proiectul meu. Vrea să sprijine o soluţie de centru dreapta mai târziu sau vrea altceva? El a luat act, a zis <<este interesant>> şi a rămas să mai vorbim. Nimic altceva”, a spus Predoiu, la Adevărul Live, întrebat dacă îi va propune lui Nicuşor Dan să îl susţină, în situaţia în care sondajele arată că Nicuşor Dan ar fi pe locul al doilea în preferinţa electoratului, după Gabriela Firea.

Potrivit lui Predoiu singura soluţie a dreptei este să-l susțină pe el.

”Dacă vrem să unificăm dreapta, trebuie să mă voteze pe mine. Restul sunt discuţii politice. Trebuie să fim pragmatici şi responsabili. Merită să plătim acest preţ, să dăm Capitala pe mâna PSD? Pentru ce? Pentru câteva ambiţii care nu se pot materializa. Respect pe toată lumea şi toţi au dreptul la competiţie. N-are cum să câştige nimeni de pe dreapta în afară de candidatul PNL. Înţeleg că oricine îşi manifestă dorinţa de câştiga. Să fim serioşi! Vreţi să pandelizăm Bucureştiul? (aluzie la soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele – nr.) Să facem Bucureştiul o anexă a Voluntariului? Să aducem soluţia sacoşelor aici?”, a spus Predoiu.

”Mesajul meu este îndreptat către orice bucureştean care nu vrea ca Bucureştiul să fie pandelizat. Dacă vrem să oprim PSD, trebuie să fim pragmatice. Nu să ne construim oportunităţi pe costul bucureştenilor”, a mai spus candidatul PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.