Prefecții ar putea fi numiți politic

Președintele PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, admite că s-ar putea schimba legislația astfel încât prefecții să fie numiți politic, respectiv să fie membri de partid.

„După ce Guvernul se va ocupa de problemele urgente acum și în paralel de legea bugetului, este posibil să ajungem la asta, pentru că s-ar putea ca această măsură inclusă în strategia guvernului tehnocrat să fie bună. Ei au prins asta în strategia de reformă a administrației locale. Este o variantă. E foarte posibil să ajungem la concluzia asta, pentru că de fapt suntem într-o mare ipocrizie care, vezi Doamne, sunt funcționari publici, dar de fapt sunt puși politic”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă dorește să schimbe legislația ca prefecții să fie numiți politic, să fie membri de partid, potrivit Agerpers.

Pe de altă parte, el i-a adresat un apel ministrului de Finanțe să facă o anchetă asupra rectificării bugetare.

„Îl rog pe domnul ministru de Finanțe, domnul Ștefan Viorel, dacă e nevoie de sprijin de la Parlament facem și asta, să demareze urgent o verificare, cercetare, anchetă foarte dură internă să vedem cum s-a ajuns în situația în care ei au avut o rectificare pozitivă, spunând că vor avea venituri suplimentare la buget. În schimb, se pare că au încasat cu mai puțin de 10 miliarde. Asta e ceva foarte grav și pentru asta trebuie să dea socoteală și premierul, și ministrul de Finanțe. Și îl rog pe domnul Viorel Ștefan să verifice urgent lucrul ăsta, pentru că nu ne jucăm cu bugetul țării. (…) Acum se lucrează la fila de buget pentru fiecare minister”, a mai declarat liderul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.