Prefectul Codrin Munteanu a fost eliberat din funcţie

Ceea ce era de aşteptat să se întâmple în cazul iminentei eliberări din funcţia de prefect al judeţului Covasna a lui Codrin Munteanu, s-a petrecut astăzi în şedinţa de Guvern. Codrin Munteanu, singurul om capabil să se lupte cu ilegalităţile şi abuzurile UDMR în judeţul Covasna, a fost „avansat” în funcţia de secretar general al Ministerului Apărării Naţionale. Tipic comunist, când vrei să scapi de cineva, îl avansezi. Cunoscut pentru profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga carieră, dar şi pentru verticalitatea sa, tânărul doctor în drept administrativ a fost îndepărtat din funcţia de prefect al judeţului Covasna în urma trocului făcut de Guvernul Ponta cu UDMR, o organizaţie separatistă ce a militat, încontinuu pe parcursul ultimelor luni, ca în acest fotoliu să stea oricine numai Codrin Munteanu nu.

Noi, românii din Covasna şi Harghita, cunoaştem abuzurile administraţiei UDMR şi discriminările practicate la adresa românilor, pe care preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, îi împarte în „români buni şi români răi”, aceştia din urmă „aduşi de securitate”, iar primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, îi ameninţă cu soarta sârbilor din Kosovo. Aseară, însă, în sfârşit, a putut vedea o ţară întreagă, la Antena3, care este adevărul, cine apără legea şi cine militează, în România, pentru înfăptuirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Prefectul Codrin Munteanu a avut o prestaţie competentă, care îl caracterizează, în vreme ce, în văzul unei ţări întregi şi spre uluirea invitaţilor din studio, Tamas Sandor a debitat un val de minciuni, presărate adesea cu stropi de şovinism şi ură interetnică îndreptată asupra românilor. Pentru declaraţiile făcute aseară de liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, care a spus răspicat că militează pentru autonomia teritorială pe criterii etnice, în totală contradicţie cu Articolul 1 din Constituţie (România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil), împotriva acestuia astăzi trebuia să se sesizeze, din oficiu, organele abilitate de cercetare penală. Dar, ca în România, acest lucru nu s-a întâmplat, ca nu cumva să supărăm Europa.

Din păcate, nici măcar această emisiune, desfăşurată la o oră de maximă audienţă, alături de multele încercări din aceste zile ale societăţii civile româneşti din Covasna, Harghita şi Mureş, nu a putut împiedica trădarea Guvernului Ponta prin care acesta l-a „avansat” pe Codrin Munteanu numai ca să scape UDMR-ul de el. Astfel toate promisiunile USL din campania electorală, pe această linie, s-au dovedit a fi doar minciuni sfruntate. Când spun acest lucru mă refer atât la declaraţiile primului ministru Victor Ponta, din 20 martie 2012, care, lider de opoziţie fiind la acea vreme, declarala Topliţa, în judeţul Harghita, că „ţinutul secuiesc nu există”, iar acum îl demite pe singurul profesionist care apăra România, la propriu, de formarea unui ţinut secuiesc. Dar mă refer şi la deputatul Horia Grama, care în campania electorală declara, în publicaţia „Condeiul ardelean”, că: „Degeaba şi-au fixat ca obiectiv (udemeriştii – n.a.), în această campanie electorală, răsturnarea prefectului Codrin Munteanu pentru că nu vor reuşi acest lucru”. Nici el, deputatul românilor din Covasna, reconfirmat pe 9 decembrie 2012 în funcţie, şi nici deputatul de Harghita, Mircea Duşa, fost ministru al Administraţiei şi Internelor şi actual ministru al Apărării Naţionale, nu au întreprins nicio măsură de a-l împiedica pe Victor Ponta să trădeze. Ei, tocmai ei, care au fost votaţi de românii din cele două judeţe ca să îi apere de valul de extremism al liderilor UDMR, PCM, PPMT, CNS, CNMT ş.a.m.d..

În concluzie, rămâne fapta. Şi anume că şi cu concursul lui Mircea Duşa şi a lui Horia Grama, cei doi de la care încă mai aveam aşteptări, UDMR a ieşit din nou învingător şi dănţuieşte pentru că, iată, şi de la înălţimea celor 3,6% voturi pe care, se pare, le-au obţinut în realitate la alegerile parlamentare, fac ce vor cu puterea română, care de data asta are 70% şi, deci, nu mai avea nevoie, pentru prima oară în ultimele două decenii, de ei. Cu alte cuvinte, după ce au fost băgaţi în Parlament cu forţa, acum liderii ungurilor ne râd din nou în nas, văzând că ţine şantajul cu „bau-bau-Europa” la infinit.

Despre veşnica sacrificare a românilor din Covasna, Harghita şi Mureş să mai vorbim…?

Doru Decebal Feldiorean

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.