Pregătiri pentru interzicerea televiziunii Antena 3

„Avocatul lui Traian Basescu face o pledoarie impotriva conceptului „must carry” in audiovizualul romanesc”, scrie Radu Tudor pe blogul său.

„Baietii astia se chinuie groaznic sa faca orice, numai sa scape cumva de Antena 3. Conceptul „must carry” e unul consacrat, care obliga cablistii sa introduca in pachetul minimal citeva televiziuni romanesti de interes public, avind acoperire nationala. Oamenii presedintelui incep sa caute deja tot felul de explicatii pseudo-juridice pentru desfiintarea acestui concept si pentru ca Antena 3 sa nu mai ajunga in casele oamenilor.

Totul a inceput acum doi ani, cu mentionarea mass media drept vulnerabilitate la adresa securitatii nationale, in Strategia Nationala de Aparare, semnata de Traian Basescu si aprobata de CSAT. Impotriva acestei mizerii antidemocratice, am depus o petitie in Parlamentul European, care va lua pina la urma o decizie.

Continuarea o reprezinta eforturile CNA de a pune pumnul in gura televiziunii la care lucrez si de a prelua controlul politic asupra votului din consiliu.

Discutiile pentru interzicerea postului Antena 3 par mult mai avansate in interiorul regimului Basescu decit stim noi. Potrivit dorintei lor, pe ei trebuie sa-i gaseasca alegerile (si mai ales campania electorala) fara noi, pentru a putea maslui rezultatul, in linistea deplina a restului televiziunilor.

Textul avocatului il gasiti aici

Va intreb doua lucruri: Vor reusi sa interzica Antena 3? Care vor fi efectele acestei decizii pe care si-o doreste maxim regimul Basescu?”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.