Premiat cu 1 kg de halviță

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

Bunicii materni. Bunicul era notar, iar bunica, învățătoare. Copilul cel mai mare, fata din stânga sus, este mama mea. Fotografie din 1924-1925, în Hangu, Neamț. (trimis de Irina Munteanu)

Bunicii paterni (bunicul era preot) cu primii copii din cei 12. Fotografie ce datează de prin anul 1925, în Hangu, Neamț. (trimis de Irina Munteanu)

Țărani români din localitatea Săceni, județul Teleorman, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial. Lăceanu Marin și soția sa, Aneta, fotografiați în 1941, la bâlciul anual din localitatea vecină Ciolăneşti. La scurt timp, Marin Lăceanu avea să plece pe front. Va reveni cu bine, la fel cum a făcut-o și din Primul Război Mondial.

Irina și Petru Grigorov din Calea Griviței, proprietarii unui atelier de marochinărie, în vizită la fotograful Gustav Waber, în anul 1890. (trimis de Sorin Mărgărit)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.