Premieră absolută cu „Say it now!” la Teatrul Naţional Timişoara

Teatrul de malurile Begăi vă invită la un dublu eveniment: vineri, 23 octombrie, la ora 19.00, la Sala 2, va avea loc premiera absolută a spectacolului Say it now!, pe un text de Mihaela Michailov şi Marcelino Martin Valiente, urmată sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 12.00, de dezbaterea omonimă, organizată, de asemenea, la Sala 2 a Naţionalului timişorean.

Spectacolul Say it now! este punctul culminant al unui demers început în primăvara acestui an şi care, până la încheierea sa, va însuma şi alte rezultate notabile: o dezbatere, o carte şi un film documentar.

Say it now este un spectacol – experiment, prin care Teatrul Naţional din Timişoara propune un ultra-necesar exerciţiu de sinceritate. Un proiect finanţat prin Grantul EEA, oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României în cadrul programului Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european, finanţat prin Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, conceput şi implementat de Teatrul Naţional din Timişoara, în parteneriat cu Compania „B. Valiente” din Oslo, Say it now! îşi propune să implice teatrul în procesul de formare a tinerilor, să încurajeze creativitatea şi auto-comunicarea.

Moment din conceperea spectacolului

Concret, proiectul are un parcurs clar şi integrator. A debutat în luna aprilie printr-un workshop la care au participat elevi din patru licee timişorene, coordonaţi de regizorul Marcelino Martin Valiente, secondat de dramaturgul Mihaela Michailov şi de actorii Flavius Retea, Ana Munteanu şi Bogdan Spiridon. Temele descoperite şi dezvoltate împreună au stat la baza piesei scrise „la patru mâini” de Mihaela Michailov şi Marcelino Martin Valiente.

Distribuţia spectacolului Say it now! îi reuneşte pe actorii participanţi la workshop –Flavius Retea, Ana Munteanu şi Bogdan Spiridon, cărora li se alătură Colin Buzoianu.

Coregrafia spectacolului este semnată de Gunhild Bjørnsgaard, decorurile şi costumele aparţin scenografului Brage Jonassen, iar muzica este creaţia lui Sebastian Hamburger; Lucian Matei semnează conceptul video, iar Ovidiu Zimcea realizează light-design-ul.

Dezbaterea Say it now! va aduce împreună participanţii la proiect – adolescenţi, reprezentanţi ai autorităţilor, reprezentanţi ai societăţii civile, artişti, organizaţii non-guvernamentale etc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.