Premieră la PSD după 10 luni

Biroul Permanent Naţional al PSD a fost convocat pentru luni, la ora 12.00, prima şedinţă a conducerii social-democrate în această formulă după mai bine de 10 luni. Printre temele aflate pe ordinea de zi se află și situația filialei Timiș, rămasă fără lider după ce Sorin Grindeanu a fost exclus de CEx al PSD, potrivit unor surse.

Ultima reuniune a BPN al PSD a avut loc pe 7 septembrie 2016, când s-a decis convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional pentru validarea listei candidaţilor PSD la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

De la începutul anului, Liviu Dragnea a convocat de mai multe ori Comitetul Executiv Naţional, forul ierarhic superior BPN-ului. Toate deciziile majore ale PSD au fost adoptate de către CExN, inclusiv demiterea guvernului Grindeanu, precum și excluderile sau sancțiunile. Potrivit articolului 144 din Statutul PSD, ”Biroul Permanent Naţional este structura de conducere şi decizie al partidului între şedinţele Comitetului Executiv Naţional şi se întruneşte săptămânal sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui partidului”, iar alineatul 1 al articolului 146 stipulează că BPN ”organizează şi conduce întreaga activitate curentă a partidului, potrivit hotărârilor adoptate, după caz, de către Congres şi Comitetul Executiv Naţional”.

Fostul premier Sorin Grindeanu i-a reproșat de mai multe ori lui Liviu Dragnea că nu a mai fost convocat Biroul Permanent Naţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.