Premieră sold out la „Proştii sub clar de lună”

Duminică seara a avut loc premiera celei mai recente producţii ale Teatrului Naţional din Timişoara – Proştii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia. Spectacolul s-a jucat cu casa închisă. Mai mult decât atât, au fost vândute aproape toate biletele pentru a doua reprezentaţie a spectacolului, programată sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a TNTm.

Personajele încearcă să mimeze sentimentele

Spectatorii au avut ocazia să vadă cum se regăsesc pe scenă unele dintre personajele care fac maxima audienţă în zilele noastre. Corupţi capabili să fure milioane de euro fără niciun sentiment dejenă, încercând apoi să înveţe să mimeze ruşinea, iubirea, emoţiile, empatia.

”Viaţa m-a obligat să fac acest spectacol. M-a ajuns viaţa din urmă şi e felul meu de a spune: Destul, m-am săturat!”, mărturiseşte regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

Textul lui Teodor Mazilu se dovedeşte foarte actual

Ion Rizea, care îl interpretează pe Gogu Scarlat, personajul principal al spectacolului, este de părere că un astfel de spectacol era necesar, ”având în vedere ce se întâmplă şi vedem la televizor”. Textul piesei a fost scris cu aproape 50 de ani în urmă.

Scenografia spectacolului e semnată de Mihai Vălu (decoruri) şi Alina Lăţan (costume), muzicianul Horea Crişovan şi artistul video Lucian Matei.

Pe scenă au urcat actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea şi Ştefan Roman.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.