Premierul care spune că țara sa este ”captivă”

Republica Moldova este captivă. O spune chiar premierul Pavel Filip, care însă crede că ţara este ţinută în captivitate de cu totul altcineva decât oligarhul Vladimir Plahotniuc, aşa cum o spun de la protestatarii de rând până la liderii de opinie şi oficialii internaţionali, scrie Jurnal.md. Or, potrivit lui Filip anume cei care cheamă lumea în stradă ţin ţara în captivitate.

„De 25 de ani Moldova este captivă unei mentalităţi care nu o lasă să evolueze, încurajată de-a lungul timpului inclusiv de unii dintre cei care azi îndeamnă oamenii să iasă în stradă. Această mentalitate, eu şi colegii de la guvern nu o putem schimba singuri. O putem schimba doar cu dvs., într-un parteneriat concret, lipsit de tradiţionalele angajamente şi promisiuni populiste ale actorilor de până acum”, a spus Filip în timpul prezentării raportului la 100 de zile de activitate.

Totodată, Filip a comparat Republica Moldova cu o maşină de mâna a doua. „Am preluat o maşină turată foarte tare, fără benzină. O reparăm, o vom aproviziona, o vom dota cu tot ce trebuie, astfel ca să ajungem la destinaţie”, a spus premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.