Premierul Filip: „Nu înteleg care sunt cerințele lor”

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, spune că nu înțelege acțiunea de protest organizată duminică de trei entități împotriva guvernării oligarhice și contestă cerințele protestatarilor.

„Din punct de vedere ca cetățean de rând nu prea pot înțelege ce s-a întâmplat între protestatari, cei care protestau cu Platforma „DA” aveau niște cerințe apoi s-au întâlnit cu niște partide pro-ruse și nu înteleg care sunt cerințele lor, prioritățile lor comune”, a declarat Filip în cadrul unei emisiuni de la Prime, potrivit independent.md.

Întrebat ce părere are despre solicitarea manifestanților privind declanșarea alegerilor anticipate, premeirul a declarat că nu este de competenţa Guvernului să declanşeze alegerile anticipate.

„În această situație tensionată voi lua în calcul nevoile cetățenilor. Nu suntem noi cei de la Guvern, acei care suntem în stare să provocăm alegeri anticipate, contează că oamenii au nevoi și sunt nemulțumiți de programul de guvernare și au și așteptări, desigur”, a spus Filip.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.