Premierul i-a măsurat „ritmul” lui Tudorel Toader

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți, răspunzând unor întrebări despre ministrul Justiției, că poate ritmul cu care este el obișnuit este „mai alert” decât cel al lui Tudorel Toader.

„Am avut foarte multe discuții cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă, încercând să înțeleg ceea ce dorește să facă în acest domeniu, dar (…) neintervenind absolut deloc. (…) Poate că ritmul cu care sunt eu obișnuit și cu care au fost obișnuiți colegii mei din Guvern, cel puțin în aceste prime trei luni, este unul mai alert față de cel cu care poate a fost obișnuit până acum domnul Tudorel Toader”, a declarat Grindeanu, întrebat care este părerea sa vizavi de nemulțumirile exprimate de liderul PSD, Liviu Dragnea, cu privire la întârzierile proiectelor de lege din domeniul Justiției.

Grindeanu a mai spus că are „discuții constante” cu ministrul Justiției, astfel încât „lucrurile să fie făcute așezat, bine, transparent” și cu respectarea tuturor regulilor. „Consultând toate instituțiile publice și într-un ritm care, poate, e mai alert câteodată decât ritmul Curții Constituționale, ca să dau un exemplu”, a susținut Grindeanu.

Întrebat cum comentează faptul că Dragnea a susținut că nu este „foarte fericit” cu propunerea lui Tudorel Toader pentru portofoliul de la Justiție, Grindeanu a răspuns: „Am venit cu acea propunere. Analizele, dincolo de X, Y, Z din echipa mea guvernamentală, analizele le fac ca și prim-ministru și nu le fac decât în funcție de ceea ce trebuiau să ia ca și măsuri acești titulari de portofolii. În momentul în care am o concluzie, o prezint coaliției și luăm decizia. Asta este procedura normală și nu fac lucrurile astea la televizor și făcând spectacol”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.