Premierul l-a demis pe şeful „Doi și un sfert”

Premierul Dacian Cioloş l-a demis pe şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Nicolae Gheorghe.

Decizia premierului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Nicolae Gheorghe conducea DGIPI din noiembrie 2014, fiind numit de Guvernul Ponta.

Rareș Văduva a fost numit în funcția de secretar de stat la Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI printr-o decizie a premierului. Acesta a fost eliberat, tot prin decizie a prim-ministrului, din funcția de subsecretar de stat în cadrul DIPI.

Ministrul de Interne Petre Tobă a declarat, joi, că a considerat oportună înlocuirea comenzii de la Departamentul de Informații și Protecție Internă. Ministrul Afacerilor Interne spune că dorește „un suflu nou” la această structură, care să contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale MAI.

„La DIPI am finalizat evaluarea, cum am făcut și evaluarea la Jandarmeria Română. Am considerat oportună înlocuirea comenzii. Am cerut acest lucru pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou, doresc ca și DIPI să contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne. (…) Obiectivul meu este și cel asumat de programul de guvernare — creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. Când este un obiectiv prioritar al Guvernului, când este un obiectiv prioritar al MAI înțeleg ca toate armele să îl înțeleagă ca pe un obiectiv prioritar al lor și să dispună măsurile în consecință. Totodată, am cerut să își facă și propriile evaluări, pentru că sunt lucruri care trebuie clarificate și îmbunătățite la nivelul DIPI”, a afirmat Petre Tobă, joi, la finalul ședinței de evaluare a activității Jandarmeriei Române pe anul 2015, la care a participat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.