Premierul Muţunache

Premierul Muţunache, Premierul Găluşcă, Premierul Ginerică şi multe alte asemenea năzdrăvănii i se potrivesc actualului prim-ministru al României, Victor Ponta. Le onorează pe toate cu asupră de măsură. Le onorează cu deplin succes, zâmbind şmechereşte ca un copil retardat în faţa camerelor TV şi a aparatelor de fotografiat, după ce face câte o poznă de se cruceşte tot natul, în primul rând asupra deja proverbialei domniei-sale inteligenţe.

Speriat peste poate de interlopii ce dau năvală în cabinetul său de la Palatul Victoria neantizând orice pază de la intrare şi spărgându-i uşa cu topoare, furci şi siluindu-l – moral, desigur, Doamne fereşte să fie vorba şi de altceva! – cu Colturile învârtite pe degetul arătător şi cuţitele între dinţi, Victoraş s-a refugiat în sediul Ministerului Apărării Naţionale, singura forţă în stare să-l mai apere de asemenea asediatori. Ne mirăm doar că nu a dispus imediat baricadarea clădirii respective cu două, trei şiruri de tancuri (timpul fiind să ne întrebăm, totuşi, dacă mai dispune de aşa ceva Armia Română), plus vreo două, trei batalioane de ostaşi înarmaţi până-n dinţi şi hotărâţi să-şi dea viaţa, averile, nevestele şi copiii, pentru el. Nu de altceva, dar cam aşa s-a baricadat împotriva senatorului PSD Valer Marian, la ultimul congres al Partidului, pentru a-l împiedica nu numai să ia cuvântul, dar chiar să voteze pentru realegerea lui în fruntea bucatelor.

Ultima ispravă – în timp, nu şi ca importanţă – este apariţia sa a patra zi după scripturile pesediste în localităţile inundate, unde tot patru inşi au avut proasta inspiraţie să comită acte necugetate în faţa intemperiilor, fiind daţi dispăruţi mai întâi, şi declaraţi morţi, în cele din urmă, întreaga responsabilitate apăsând, cam degeaba, de altfel, pe umerii lor. Într-o ambarcaţie pneumatică, gonflabilă precum gloria căreia i se închină, premierul, cu toate că avea cizme în picioare, s-a lăsat împins de pompieri prin apa până la glezne avându-l alături pe Dragnea, Luceafărul pesedist – că la soare te puteai uita, dar la dânsul ba, cu atât mai puţin la cizmuliţele de fiţe ce-i străluceau mortal pe picioruşe în soarele de după diluviu.

Documentaţia cu privire la localităţile prezentând riscuri în caz de inundaţii tocmai înghiţise frumuşica sumă de peste 40 de milioane de euro, potrivit unui post TV, absolut insuficienţi ca printre acestea să fie menţionate tocmai cele în care se înregistraseră pierderile cele mai mari, inclusiv în vieţi omeneşti. Un simplu amănunt, fără relevanţă, ar spune Gabriel Oprea, ministrul de Interne, cel care a declarat rapid că singurii vinovaţi sunt, ca de obicei, morţii.

Să ne mai mirăm acum că Ponta a spart USL-ul doar de teama unui ministru, în acelaşi domeniu, precum Klaus Johannis? Să ne mai mirăm că se ceartă aproape zi de zi cu Băsescu, marele său duşman, doar ca să-şi convingă alegătorii potenţiali că respectă cu sfinţenie sloganul „dreptate până la capăt” care i-a adus covârşitoarea victorie la ultimele alegeri legislative şi speră să i-o aducă din nou, pentru a-l îngenunchea definitiv pe Crin Antonescu, până nu demult marele său aliat?

Nu ne mai mirăm deloc, de la o vreme. Dimpotrivă, totul e limpede ca bună ziua. Primul nostru ministru e doar un farsor de doi bani, un comediante de bravură, care una spune, alta gândeşte şi, mai ales, alta face. S-a arătat că până şi Comisia Nana a fost înfiinţată doar pentru scandal, că Ponta nu a avut niciodată în minte să-l îngenuncheze cu adevărat pe Băsescu, tartorul căruia i-a sărutat mâna cu ocazia încheierii pactului de coabitare.

De ce? Iată o întrebare interesantă. Singura concluzie ce se impune, şi chiar cu forţa evidenţei, este că cei doi fac parte, de fapt, din aceeaşi tabără. Ambii au la tichie clopoţei ce sună al dracului de zgomotos a servicii secrete, ambii dansează pe aceeaşi muzică a minciunii şi a tupeului împins până la cer, ambii sunt inversul a ceea ce pretind a fi. Ştiţi dumneavoastră ce…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Ulmeanu 123 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.