Premierul polonez despre politica lui Merkel în criza refugiaților

Premierul polonez Beata Szydlo, aflată în vizită la Berlin, i-a cerut cancelarului german Angela Merkel o schimbare de direcție în politica privind migrația, într-un interviu apărut vineri în cotidianul Bild, citat de AFP, conform Agerpres.

„Calea aleasă nu ne va duce departe. Avem nevoiee d o schimbare de direcție”, a afirmat Szydlo, aflată la conducerea guvernului conservator din Polonia, estimând că pericolul reprezentat de afluxul de refugiați a fost ‘”subestimat”. „Zi de zi, auzim despre acte de violență în care au fost implicați migranți”, a spus premierul polonez, menționând în acest context atacurile teroriste de la Paris și agresiunile sexuale din noaptea de Anul Nou de la Koln.


Referitor la politica Angelei Merkel în materie de migranți, șefa executivului polonez a afirmat: „Trebuie să recunoaștem că s-au făcut greșeli”. „Situația la frontierele externe ale Uniunii Europene a scăpat de sub control”, a mai estimat ea, adăugând: „avem nevoie astăzi de noi soluții”.

Guvernul Szydlo s-a declarat pregătit să ajute refugiații, dar în afara granițelor UE, în timp ce precedentul guvern centrist acceptase ca Polonia să găzduiască în jur de 7.000 de refugiați, în conformitate cu cotele de repartizare a migranților între statele membre UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.